r
Nosalty Logó

Pulykamell sült céklával bolondítva

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Veca
Pulykamell sült céklával bolondítva
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

284
Kalória
29.8g
Fehérje
11g
Szénhidrátok
13.2g
Zsír
188.3g
Víz
81.3g
Koleszterin
3g
Rost
6.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    188.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 284 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2539.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    753.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 1138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

  1. A céklát nagyobb darabokra vágva sütőben kb. 180 fokon 40 perc alatt puhára sütjük.
  2. Eközben a pulykamellet felkockázzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk. (A húsnak jót tesz, ha kicsit hagyjuk állni hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. Na, erre nekem most nem volt időm, így egyből ment a serpenyőbe.)
  3. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a 3 gerezd (fokhagymanyomóval áttört) fokhagymát, aztán mehet bele a pulykahús, amit addig pirítunk, míg át nem sül.
  4. Eközben a céklát kivesszük a sütőből, kicsit várunk, míg kihűl, meghámozzuk, és kockákra vágjuk.
  5. Amikor a hús átsült és szép piros lett, hozzákeverjük az apróra vágott kaprot és petrezselymet, kicsit még pirítjuk, majd mehet a cékla is a serpenyőbe.
  6. Meglocsoljuk az egészet balzsamecettel, ha szükséges, utánaízesítünk. És már készen is van!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A recept ötletét Salátagyár blogja adta (ajánlom mindenki figyelmébe, aki kedveli a reform konyhát és a különleges ízeket). Így ősz elején hirtelen óriási mennyiségű céklával gazdagodtam egyik ismerősöm jóvoltából, de nem volt kedvem a "sima" ecetes céklához, valami izgalmasabbat akartam... :) Köretként pirított cayenne borsos karfiolt kínáltam mellé... legközelebbi receptként azt osztom meg... :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!