Pulykamell besamel mártásban
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
István mester
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
A húshoz
-
142g pulykamell222 kcal
-
23g bacon89 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
107g paradicsom19 kcal
-
33g sajt117 kcal
A mártáshoz
-
17g vaj120 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
8g sajt29 kcal
Összesen
644
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
A húshoz
-
850g pulykamell1335 kcal
-
136g bacon534 kcal
-
2g bors5 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
640g paradicsom115 kcal
-
200g sajt704 kcal
A mártáshoz
-
100g vaj717 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
3866
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
A húshoz
-
36.8g pulykamell58 kcal
-
5.9g bacon23 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
27.7g paradicsom5 kcal
-
8.7g sajt30 kcal
A mártáshoz
-
4.3g vaj31 kcal
-
1.3g finomliszt5 kcal
-
13g tej7 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2.2g sajt8 kcal
Összesen
167
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 44.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1474.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 367 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 487 mg
-
Nátrium 509 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 233.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 108 micro
-
β-karotin 533 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
644
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 283 g
Zsír
-
Összesen 269.5 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8848.7 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 2199 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 369 mg
-
Foszfor 2923 mg
-
Nátrium 3052 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.3 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1399.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1780 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 1485 micro
-
α-karotin 647 micro
-
β-karotin 3196 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 16468 micro
-
Lut-zea 802 micro
Összesen
3866
kcal
- 14% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 713 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
167
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
850 g pulykamell
-
8 szelet bacon
-
2 kk bors
-
2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
2 kk fokhagymapor
-
4 kk fűszerpaprika
-
3 kk kakukkfű
-
1 teáskanál rozmaring
-
8 kis db paradicsom
-
20 dkg sajt
A mártáshoz
-
10 dkg vaj
-
3 csapott ek finomliszt
-
1 kk szerecsendió
-
1 csipet só
-
1 kk fehér bors
-
5 dkg sajt
Elkészítés
A húshoz
- A húst vékony szeletekre vágjuk, és alaposan befűszerezzük őket. (Lehet használni szárnyashoz való grill fűszerkeveréket is.)
- A húst 1 óráig érni hagyjuk.
- Elkészítjük a besamel mártást: A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet vigyázva, nehogy lebarnítsuk. Hozzáadjuk a felmelegített tejet, a szerecsendiót és a fehér borsot, és enyhén megsózzuk. A reszelt sajt egyharmadát is belekeverjük.
- A húst egy jénai tálban rétegekben lerakjuk, és a tetejére helyezzük a félbevágott paradicsomokat. Lefóliázva 1 órán keresztül a sütőben sütjük. Majd fólia nélkül még addig, míg nagyjából el nem fövi a levét.
- Ezután kivesszük a sütőből, hozzáadjuk a besamel mártást, és a tetejére tesszük a megsütött bacon csíkokat és a reszelt sajtot.
- Csak addig tesszük vissza a sütőbe, míg a sajt meg nem barnul.
- Jó étvágyat kívánok!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 85 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6707
- Feltöltés dátuma: 2013. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
István mester
49 recept
A Fald fel Amerikát c. műsorban láttam az alapreceptet, aminek a neve hot brown, ezt "honosítottam". Van amit elhagytam, van amit hozzátettem, és máris egy finom vasárnapi ebéd kerekedett ki belőle.