r
Nosalty Logó

Pulykamell besamel mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
István mester
Pulykamell besamel mártásban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 644 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 3866 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 167 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1474.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 644 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    283 g

Zsír

  • Összesen
    269.5 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8848.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    2199 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2923 mg
  • Nátrium
    3052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1399.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1780 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1485 micro
  • α-karotin
    647 micro
  • β-karotin
    3196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16468 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 3866 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    713 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst vékony szeletekre vágjuk, és alaposan befűszerezzük őket. (Lehet használni szárnyashoz való grill fűszerkeveréket is.)
  2. A húst 1 óráig érni hagyjuk.
  3. Elkészítjük a besamel mártást: A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet vigyázva, nehogy lebarnítsuk. Hozzáadjuk a felmelegített tejet, a szerecsendiót és a fehér borsot, és enyhén megsózzuk. A reszelt sajt egyharmadát is belekeverjük.
  4. A húst egy jénai tálban rétegekben lerakjuk, és a tetejére helyezzük a félbevágott paradicsomokat. Lefóliázva 1 órán keresztül a sütőben sütjük. Majd fólia nélkül még addig, míg nagyjából el nem fövi a levét.
  5. Ezután kivesszük a sütőből, hozzáadjuk a besamel mártást, és a tetejére tesszük a megsütött bacon csíkokat és a reszelt sajtot.
  6. Csak addig tesszük vissza a sütőbe, míg a sajt meg nem barnul.
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 85 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6707
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

A Fald fel Amerikát c. műsorban láttam az alapreceptet, aminek a neve hot brown, ezt "honosítottam".  Van amit elhagytam, van amit hozzátettem, és máris egy finom vasárnapi ebéd kerekedett ki belőle.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...