Pulykamedalion spenótos burgonyaágyon
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
945
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
3773
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 61.5 g
Zsír
-
Összesen 63.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2758.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 455 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 778 mg
-
Nátrium 1267 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 424.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 628 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 532 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6090 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13186 micro
Összesen
945
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 246 g
Zsír
-
Összesen 252.7 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 868 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11034.8 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 1822 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 724 mg
-
Foszfor 3113 mg
-
Nátrium 5066 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1697.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2512 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 231 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 2129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1036 micro
-
Kolin: 338 mg
-
Retinol - A vitamin: 482 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24360 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52745 micro
Összesen
3773
kcal
- 11% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 407.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 900 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1948 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A pulykamedalionokat gyengén megsózzuk, borsozzuk és egyenként baconba tekergetjük.
- A megtisztított burgonyát karikára vágjuk és sós vízben szinte teljesen megfőzzük. Ha kész, leöntjük a vizet róla és melegen tartjuk
- A kiolvadt spenótot, vagy ha frissből készítjük akkor a megpároltat, fedő nélkül nagy lángon addig főzzük, míg el nem párolog az összes leve. Ekkor 5-6 ek olívaolajat és a tejszín felét ráöntjük, gyengén megsózzuk, borsozzuk, ízlés szerint chilivel fűszerezzük és rátesszük az apróra vágott fokhagymát. Elkeverjük és ezután éppen csak 1-2 percig hagyjuk a tűzön. Levesszük és melegen tartjuk.
- A sütőt előmelegítjük.
- Egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk, beletesszük a baconos pulykákat és szép pirosra sütjük minden oldalát. Ha megsültek, kivesszük és ezt is melegen tartjuk.
- A burgonyát beletesszük a megsült húsok olajába és átforgatva kissé megpirítjuk benne.
- Amint kész, egy tűzálló tálba (amit betehetünk a sütőbe kicsit átmelegedni) tesszük a burgonyát, arra a spenótót és a pulykafalatokat.
- A feta sajtot apró kockákra vágjuk, elkeverjük a maradék tejszínnel, megborsozzuk és ráöntjük a húsra.
- Betesszük a tálat a sütőbe és összemelegítjük, amíg a sajt a tetején megpirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6665
- Feltöltés dátuma: 2011. július 11.
Ajánló
Finom száraz fehérbor..? Biztos! De egy jó hideg, habos sör is kitűnően illik hozzá szerintem!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
Egy véletlenül kialakult saját receptem, ezek a hozzávalók voltak épp itthon. Nagyon finom lett !!! Felveszem a repertoárba, mert remek vendégváró étel is egyben, teljesen el lehet készíteni és csak a sütőbe kell rakni, amikor éppen eljön az ideje. A sóval nagyon vigyázzunk!