r
Nosalty Logó

Pulykamedalion spenótos burgonyaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Pulykamedalion spenótos burgonyaágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 945 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3773 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2758.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    1267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    532 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6090 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13186 micro
Összesen 945 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    246 g

Zsír

  • Összesen
    252.7 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11034.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1822 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    724 mg
  • Foszfor
    3113 mg
  • Nátrium
    5066 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1697.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    2129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1036 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24360 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52745 micro
Összesen 3773 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1948 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamedalionokat gyengén megsózzuk, borsozzuk és egyenként baconba tekergetjük.
  2. A megtisztított burgonyát karikára vágjuk és sós vízben szinte teljesen megfőzzük. Ha kész, leöntjük a vizet róla és melegen tartjuk
  3. A kiolvadt spenótot, vagy ha frissből készítjük akkor a megpároltat, fedő nélkül nagy lángon addig főzzük, míg el nem párolog az összes leve. Ekkor 5-6 ek olívaolajat és a tejszín felét ráöntjük, gyengén megsózzuk, borsozzuk, ízlés szerint chilivel fűszerezzük és rátesszük az apróra vágott fokhagymát. Elkeverjük és ezután éppen csak 1-2 percig hagyjuk a tűzön. Levesszük és melegen tartjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. Egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk, beletesszük a baconos pulykákat és szép pirosra sütjük minden oldalát. Ha megsültek, kivesszük és ezt is melegen tartjuk.
  6. A burgonyát beletesszük a megsült húsok olajába és átforgatva kissé megpirítjuk benne.
  7. Amint kész, egy tűzálló tálba (amit betehetünk a sütőbe kicsit átmelegedni) tesszük a burgonyát, arra a spenótót és a pulykafalatokat.
  8. A feta sajtot apró kockákra vágjuk, elkeverjük a maradék tejszínnel, megborsozzuk és ráöntjük a húsra.
  9. Betesszük a tálat a sütőbe és összemelegítjük, amíg a sajt a tetején megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6665
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 11.

Ajánló

Finom száraz fehérbor..? Biztos! De egy jó hideg, habos sör is kitűnően illik hozzá szerintem!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykamedalion spenótos burgonyaágyon
Vicikó 251 recept

Egy véletlenül kialakult saját receptem, ezek a hozzávalók voltak épp itthon. Nagyon finom lett !!! Felveszem a repertoárba, mert remek vendégváró étel is egyben, teljesen el lehet készíteni és csak a sütőbe kell rakni, amikor éppen eljön az ideje. A sóval nagyon vigyázzunk!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...