r
Nosalty Logó

Pulyka a beiglihez - Karácsonyi pulykasült

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
vitorlázó
Pulyka a beiglihez - Karácsonyi pulykasült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1198 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 9567 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1198 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    919.6 g

Zsír

  • Összesen
    384.4 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    3061 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16236.4 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    937 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1228 mg
  • Foszfor
    8561 mg
  • Nátrium
    4402 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.5 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    4266.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    986 micro
  • B6 vitamin:
    26 mg
  • B12 Vitamin:
    63 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    470 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    310 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    2726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    843 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    1444 micro
  • β-crypt
    346 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 9567 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Átmossuk a pulykát, és egy méretes tepsiben a hátára fektetjük - alá kis olajat öntünk.
  2. A darált húst a tejszínnel, gesztenyemasszával jól elkeverjük, majd begyömöszköljük a pulyába.
  3. A szalonnából szeleteket vágva megtűzdeljük a pulykát, alaposan besózzuk, és a fűszerekkel megszórjuk.
  4. Az aszalt szilvát, a gerezdekre vágott almát és körtét lehetőség szerint be-be gyömöszköljük szintén.
  5. A maradék töltelékkel nincs gond, körberakjuk vele a tepsit a pulyka körül, szépen beöntözzük a borral.
  6. Alufóliából készítünk egy dupla szélességű "burkolatot" a tepsire, majd betesszük - 2 óra, 190 fokon
  7. Közben meg-megfordítjuk, hogy egyenletesen süljön...
  8. Ha a két órát kivártuk, levesszük a fóliát és elkezdjük szépen pirítani a madárkánkat - persze a tepsiben lévő finom szaftot használva az öntözésre.
  9. Ha pirosra sült, kivesszük - ez még egy óra...
  10. Házilag készített burgonyapürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 24 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 28487
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 02.

Ajánló

Hozzá Chardonnay, vagy Rosé illik, mindkettőt igen hűvösen - 8 - 9 fokon kell felszolgálni... A desszert természetesen a bejgli, ami nem maradhat el a karácsonyi asztalról!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulyka a beiglihez - Karácsonyi pulykasült
vitorlázó 8 recept

Az első pulykánál nem gondoltuk végig, mekkora a sütő, így szegényt aprítgatni kellett, mert nem fért be. A nagy siker azonban nem maradt el, mert azóta állandó része a karácsony másnap ebédnek. A sütés "illata" mindenkit időről-időre visszakerget a konyhába, ellenőrizni, vajon mikor lehet már enni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...