r
Nosalty Logó

Pulyka a beiglihez - Karácsonyi pulykasült

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
vitorlázó
Pulyka a beiglihez - Karácsonyi pulykasült
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1198
Kalória
115g
Fehérje
66.1g
Szénhidrátok
48.1g
Zsír
533.3g
Víz
382.7g
Koleszterin
5.7g
Rost
27.8g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1198 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 9567 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2029.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    550 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    533.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1198 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    919.6 g

Zsír

  • Összesen
    384.4 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    3061 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16236.4 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    937 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1228 mg
  • Foszfor
    8561 mg
  • Nátrium
    4402 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.5 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    4266.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    986 micro
  • B6 vitamin:
    26 mg
  • B12 Vitamin:
    63 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    470 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    310 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    2726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    843 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    1444 micro
  • β-crypt
    346 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 9567 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

  1. Átmossuk a pulykát, és egy méretes tepsiben a hátára fektetjük - alá kis olajat öntünk.
  2. A darált húst a tejszínnel, gesztenyemasszával jól elkeverjük, majd begyömöszköljük a pulyába.
  3. A szalonnából szeleteket vágva megtűzdeljük a pulykát, alaposan besózzuk, és a fűszerekkel megszórjuk.
  4. Az aszalt szilvát, a gerezdekre vágott almát és körtét lehetőség szerint be-be gyömöszköljük szintén.
  5. A maradék töltelékkel nincs gond, körberakjuk vele a tepsit a pulyka körül, szépen beöntözzük a borral.
  6. Alufóliából készítünk egy dupla szélességű "burkolatot" a tepsire, majd betesszük - 2 óra, 190 fokon
  7. Közben meg-megfordítjuk, hogy egyenletesen süljön...
  8. Ha a két órát kivártuk, levesszük a fóliát és elkezdjük szépen pirítani a madárkánkat - persze a tepsiben lévő finom szaftot használva az öntözésre.
  9. Ha pirosra sült, kivesszük - ez még egy óra...
  10. Házilag készített burgonyapürével tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az első pulykánál nem gondoltuk végig, mekkora a sütő, így szegényt aprítgatni kellett, mert nem fért be. A nagy siker azonban nem maradt el, mert azóta állandó része a karácsony másnap ebédnek. A sütés "illata" mindenkit időről-időre visszakerget a konyhába, ellenőrizni, vajon mikor lehet már enni...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!