Puliszkagombóc pisztránggal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fonott Kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g kukoricadara362 kcal
-
500g víz0 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
-
250g pisztráng222 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Összesen
866
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
100g kukoricadara362 kcal
-
500g víz0 kcal
-
100g tehéntúró147 kcal
-
250g pisztráng222 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
Összesen
866
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
10.2g kukoricadara37 kcal
-
51.2g víz0 kcal
-
10.2g tehéntúró15 kcal
-
25.6g pisztráng23 kcal
-
1.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.5g sertészsír14 kcal
Összesen
89
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 55.3 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6465.3 g
-
Cink 263 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 206 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 801 mg
-
Nátrium 4802 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 687.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 248 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 26 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 121 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1355 micro
Összesen
866
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 55.3 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6465.3 g
-
Cink 263 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 206 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 801 mg
-
Nátrium 4802 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 687.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 248 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 26 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 121 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1355 micro
Összesen
866
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 661.8 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 492 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Megfőzzük a kukoricadarát 5 dl vízben (hidegen keverjük bele), egy tk sóval, folyamatosan kevergetve, míg kb 5 perc múlva rotyogni kezd. Félretesszük, megvárjuk, míg teljesen kihűl.
- Egy tepsit kikenünk zsírral, majd a pisztráng mindkét felét megsózzuk, borsozzuk.
- Amikor kihűlt a puliszka, egy evőkanállal kiszedünk belőle a tenyerünkbe, és egy tk túrót teszünk a közepébe. Majd az evőkanál külső felével visszahajtogatjuk a puliszka széleit, míg teljesen eltakarjuk a túrót, lehet még szedni hozzá. Aztán gombócot formázunk belőle, és a hal mellé tesszük. Megborsozzuk a tetejét. Így négy gombócot fogunk kapni.
- Betoljuk a sütő legalsó polcára, majd negyed óra múlva megfordítjuk a halat és a gombócokat, és további negyed óráig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1249
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 16.
Ajánló
Juhtúrót, tejfölt lehet önteni a tetejére.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fonott Kalács
77 recept
Wass Albert könyvéből, a Funtineli boszorkányból való recept. Nagyon megtetszett, amikor olvastam, azonnal ki akartam próbálni. A puliszka és a hal nagyon illenek egymáshoz.