Puha sajtos pogi Grétitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
738
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
Összesen
5900
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 41.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1807.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 279 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 274 mg
-
Nátrium 1177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 363 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 357 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
738
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 158.8 g
Zsír
-
Összesen 331.8 g
-
Telített zsírsav 194 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14457.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 316 mg
-
Kálcium 2230 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 2194 mg
-
Nátrium 9415 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 563.9 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 485 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2900 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 606 micro
-
Kolin: 494 mg
-
Retinol - A vitamin: 2857 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 518 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 621 micro
Összesen
5900
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 838.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 546 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet margarinnal, tejföllel, egy egész tojással és egy fehérjével, sóval összemorzsoljuk.
- Közben az élesztőt tejben, kevés cukorral felfuttatjuk, majd az egészet jól összegyúrjuk, minimum egy órára, maximum egy napra hűtőbe tesszük pihenni.
- Többszöri nyújtás-hajtogatás következik, végül egy centisre nyújtjuk a tésztát, és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a formákat.
- Tojássárgával kenjük, és reszelt sajttal szórjuk a tetejüket.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a nyers tésztát, majd előmelegített, 200 fokos sütőben pár perc alatt aranybarnára sütjük őket.
- Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 42x40x4
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 1095
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 97958
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 11.
Ajánló
Ebből a mennyiségből kb. 4-5 tálca pogácsát tudunk kisütni. Alkalmas vendégfogadásra, hétvégi nyugodt reggelekre, amikor nincs kedvünk még kibújni az ágyból, hogy a gyerekeknek reggelit adjunk, vagy hétközbeni idő átvészelésre, amikor az iskoláskorúak hazaérnek a suliból.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gréti
581 recept
Talán nyolcszor is elkértem drága nagynénémtől tuti túrós pogácsa receptjét, de valahogy minduntalan elhagytam valahol. Pár évvel ezelőtt, amikor mostani lakásunkba költöztünk, szomszédasszonyom, Klári, egy tál frissen sült sajtos pogival lepett meg. Nemrégiben pedig megkaptam a kinyomtatott receptet is. Ugyan nem túrós, hanem sajtos, de a legfinomabb és legpuhább, amit valaha ettem, ezért Klárikát nagynéném nyomdokaiba léptettem.