r
Nosalty Logó

Puha burgonyás lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Puha burgonyás lángos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A lángoshoz

Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A lángoshoz

Összesen 2151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A lángoshoz

Összesen 110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5774 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    4390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 2151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 110 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A lángoshoz

Elkészítés

A lángoshoz

  1. A burgonyát bő, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk a szűrőben, fedő alatt langyosra hűlni.
  2. A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt (adjunk hozzá egy kanállal a lisztből, így erősebb lesz). A sót alaposan elkeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, vizet, valamint a krumplinyomón áttört burgonyát. Géppel vagy kézzel alaposan kidolgozzuk a tésztát, míg fényes és enyhén hólyagos nem lesz.
  3. A tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Utána átgyúrjuk, 5 egyenlő részre osztjuk, a gombócokat pedig kiolajozott tálcára vagy dobozba tesszük, majd további 30 perc alatt ismét duplájára kelesztjük őket.
  4. Az olajat felhevítjük, majd kisütjük benne az egészen vékonyra húzott lángosokat. Mindkét oldalon aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük őket. Frissen, forrón tálaljuk, fokhagymával, tejföllel, sajttal tetszés szerint.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 6446
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 24.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: tojásmentes receptek

Receptjellemzők

Puha burgonyás lángos
Lakos Benedek 374 recept

Aki kóstolta már a burgonyás tésztájú lángost, gyakran nem is akar visszatérni a klasszikus verzióhoz: kifejezetten jól áll az olajban sült, puha kelt tésztának a keményítőben gazdag főtt krumpli, amitől jóval aranybarnább, kívül ropogósabb, belül pedig foszlósabb lesz a lángos.

Hozzávalók

A lángoshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...