r
Nosalty Logó

Pudingos tejberizstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
docika11
Pudingos tejberizstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tejberizs elkészítése:

Pudingok elkészítése:

Torta összeállítása:

Díszítés:

Összesen 647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tejberizs elkészítése:

Pudingok elkészítése:

Torta összeállítása:

Díszítés:

Összesen 3873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tejberizs elkészítése:

Pudingok elkészítése:

Torta összeállítása:

Díszítés:

Összesen 117 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    696.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 647 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    107.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4176.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    2484 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    1046 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    557 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    726 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    544 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 3873 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Tejberizs elkészítése:

Pudingok elkészítése:

Torta összeállítása:

Díszítés:

Elkészítés

Tejberizs elkészítése:

  1. A rizst feltesszük a vízben főni, és csak akkor amikor a vizet magába szívta, hozzáadjuk a tejet.
  2. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliás cukrot, majd ha már felforrt, pár perc forralás után félrehúzzuk, lefedjük, és hagyjuk a saját gőzében megpuhulni. Közben villával megkevergetjük.
  3. Ha a szemek teljesen megduzzadtak, ekkor hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük benne, majd hagyjuk kihűlni.

Pudingok elkészítése:

  1. A két pudingport, ízlés szerint hozzáadagolva a cukrot, elkészítjük a a csomag hátulján olvasható módon. Hagyjuk kihűlni a pudingokat. Én főzős pudingot használtam.

Torta összeállítása:

  1. Fogunk egy kapcsos tortaformát (az enyém 24 cm-es volt), és az aljára helyezzük a már kihűlt tejberizs felét.
  2. Első réteg a puncspuding. A pudingba rakunk eperdarabkákat is.
  3. Majd jöhet rá a maradék tejberizs, szépen elegyengetve a pudingon.
  4. Következő réteg, a felső réteg a vaníliás puding, amibe ananászdarabokat is helyezünk.

Díszítés:

  1. A tortazselét a hátulján olvasható módon elkészítjük, és a torta tetejére csurgatjuk.
  2. Mikor megszilárdult a zselé, ízlés szerint díszíthetjük.
  3. Én tejszínhabbal és félbevágott eperdarabokkal díszítettem.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7807
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 07.

Ajánló

Bármilyen ízű pudingporral és gyümölccsel elkészíthető, variálható. A teteje szintén ízlés szerint díszíthető. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pudingos tejberizstorta
docika11 2 recept

Öcsém 17. szülinapja előtt megkérdeztem, milyen tortát szeretne enni. Mivel imádja a tejberizst és a pudingokat, így a válasza "pudingos-tejberizses torta legyen". Így született meg egy kis ananásszal és eperrel megspékelve. :)

Hozzávalók

Tejberizs elkészítése:

Pudingok elkészítése:

Torta összeállítása:

Díszítés:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...