Pudingos süti PeZsuRi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
33g finomliszt121 kcal
-
0 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
0 kcal
-
2g tejföl3 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
Csokimáz
Összesen
618
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
400g finomliszt1456 kcal
-
0 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
343 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
550g tejföl1089 kcal
Csokimáz
Összesen
7414
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
16.4g finomliszt60 kcal
-
0 kcal
-
10.2g margarin73 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
2.2g tojás3 kcal
-
0 kcal
-
0.8g tejföl2 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
20.4g tej11 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
22.5g tejföl45 kcal
Csokimáz
Összesen
305
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.9 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 264 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
618
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 78 g
Zsír
-
Összesen 371.6 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 137 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 624 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3171.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 1282 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 997 mg
-
Nátrium 537 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 946.6 g
-
Cukor 551 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 558 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3174 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 246 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 334 mg
-
Retinol - A vitamin: 3023 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1747 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 338 micro
Összesen
7414
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
305
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
400 g finomliszt
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
250 g margarin
-
100 g cukor
-
1 db tojás
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek tejföl
-
1 csipet só
Krém
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
500 ml tej
-
200 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Csokimáz
-
200 g porcukor
-
50 g vaj
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek tej
Elkészítés
Tészta
- A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és a sót.
- A többi hozzávalót habverővel kitartóan felverjük, és úgy adjuk hozzá a liszthez.
- Kézzel összegyúrjuk a tésztát, majd elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük (31×23 cm).
- Rásimítjuk a tejfölös (20 %-os) pudingot, majd a másik kinyújtott lapot is.
- Előmelegített sütőben, 180 °C-on 30-35 perc alatt sütjük készre.
- Majd amikor kihűlt egy kicsit, akkor tesszük rá a csokimázat. Egy éjszakát ajánlom hűtőben, vagy hűvösebb helyen tartani, hogy a krém kellően megszilárdulhasson, és könnyen szeletelhető legyen.
Krém
- A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre. Hagyjuk langyosra kihűlni (ezzel kezdünk), majd kisebb adagokban adjuk hozzá a tejfölt, és habverővel keverve simára dolgozzuk.
Csokimáz
- Kimérjük a porcukrot, a kakaóport, ráöntjük a folyós vajat, és jól összekeverjük a masszát. Nem lesz krémes, amíg a tejet hozzá nem adjuk.
- Mikróban felforraljuk azt a pici tejet, és jól összedolgozzuk a masszát.
- Utána gyorsan a tésztára kenjük, hogy szép egyenletes legyen.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 31×23
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 64
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16250
- Feltöltés dátuma: 2014. október 15.
Ajánló
A tejföl legyen mindenképpen 20 %-os. A cukor természetesen édesítőre is cserélhető és a liszt zablisztre, ha lightosabb sütire vágyunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az utolsó munkanapomra készítettem a kollégáknak. Kb. két percig tartott, egy morzsaszem sem maradt :-)