Pudingos pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
75g finomliszt273 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
Karamell
-
31g cukor121 kcal
-
4g víz0 kcal
-
19g habtejszín55 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
0g só0 kcal
Egyebek
-
200g körte103 kcal
-
15g lekvár/ dzsem42 kcal
Összesen
1247
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
300g finomliszt1092 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
Karamell
-
125g cukor484 kcal
-
16g víz0 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g só0 kcal
Egyebek
-
800g körte410 kcal
-
60g lekvár/ dzsem167 kcal
Összesen
4983
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
Tészta
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
12.7g tej7 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
10.6g tehéntúró16 kcal
Karamell
-
5.3g cukor21 kcal
-
0.7g víz0 kcal
-
3.2g habtejszín9 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
0g só0 kcal
Egyebek
-
34g körte17 kcal
-
2.5g lekvár/ dzsem7 kcal
Összesen
212
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 49.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 927.7 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 197 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.5 g
-
Cukor 99 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 242.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 373 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 364 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
1247
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.1 g
Zsír
-
Összesen 197.2 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 640 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3710.6 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 789 mg
-
Vas 506 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 1091 mg
-
Nátrium 348 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 718.1 g
-
Cukor 397 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 968.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1491 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 1457 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 422 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 614 micro
Összesen
4983
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.6 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
30 dkg finomliszt
-
6 dkg cukor
-
1 db tojás
-
1 csipet só
Krém
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
9 dkg cukor
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
25 dkg tehéntúró
Karamell
-
12.5 dkg cukor
-
2 ek víz
-
75 ml habtejszín
-
2.5 dkg vaj
-
1 csipet só
Egyebek
-
4 közepes db körte
Elkészítés
Tészta
- A lisztet és a vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, ezután folpackba csomagolva hidegre tesszük.
- A lehűlt tésztánkat enyhén lisztezett felületen kissé nagyobbra nyújtjuk, mint a piteformánk, és kibéleljük vele. Ezután belekanalazzuk a krémet, elsimítjuk tetejét, rákenjük a kikevert lekvárt, végül körberakjuk a felszeletelt körtével.
- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig. A megsült pitét kivesszük a sütőből, és azon nyomban rákenjük a karamellt, ezután hűlni hagyjuk.
- Tipp: érdemes levehető aljú formát használni, a tálalásnál könnyebbséget jelent.
Krém
- A pudingot sűrűre főzzük a cukorral, vaníliával és a tejjel, majd hűlni hagyjuk, ha már kellően lehűlt a pudingunk, akkor beledolgozzuk a túrót egy botmixer segítségével, krémes, sima állagot kell kapnunk.
Karamell
- A cukrot és a vizet lassan melegíteni kezdjük alacsony hőfokon, kevergetni nem kell, csak néha kicsit megmozdítani az edényünket.
- Amikor a cukor felolvadt egy kicsit, emelünk a hő mennyiségén, de őriznünk kell. Ha elérte az aranybarna színt, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kisebb kockára vágott hideg vajat, felöntjük a tejszínnel, mehet bele egy csipet só, visszatesszük a tűzre.
- Ezután már folyamatosan kevergetni kell, amíg egy kissé besűrűsödik, krémszerű állagot vesz fel, ez egy pár percig eltart.
- Nem kell teljesen sűrűnek lennie, mivel ahogy hűlni kezd, úgy sűrűsödik be, ha nagyon összeáll, a felhasználás előtt kicsit felmelegítjük.
Egyebek
- A körtéket alaposan megmossuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a magházát, majd felszeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 25794
- Feltöltés dátuma: 2016. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom krémes állagú desszert, az év bármely szakában érdemes elkészíteni. Forrás: net