r
Nosalty Logó

Pudingos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Pudingos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Egyebek

Összesen 1247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Egyebek

Összesen 4983 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Egyebek

Összesen 212 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.7 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 1247 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.1 g

Zsír

  • Összesen
    197.2 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3710.6 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1091 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    718.1 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    968.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1491 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1457 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    614 micro
Összesen 4983 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Karamell

Egyebek

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, ezután folpackba csomagolva hidegre tesszük.
  2. A lehűlt tésztánkat enyhén lisztezett felületen kissé nagyobbra nyújtjuk, mint a piteformánk, és kibéleljük vele. Ezután belekanalazzuk a krémet, elsimítjuk tetejét, rákenjük a kikevert lekvárt, végül körberakjuk a felszeletelt körtével.
  3. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig. A megsült pitét kivesszük a sütőből, és azon nyomban rákenjük a karamellt, ezután hűlni hagyjuk.
  4. Tipp: érdemes levehető aljú formát használni, a tálalásnál könnyebbséget jelent.

Krém

  1. A pudingot sűrűre főzzük a cukorral, vaníliával és a tejjel, majd hűlni hagyjuk, ha már kellően lehűlt a pudingunk, akkor beledolgozzuk a túrót egy botmixer segítségével, krémes, sima állagot kell kapnunk.

Karamell

  1. A cukrot és a vizet lassan melegíteni kezdjük alacsony hőfokon, kevergetni nem kell, csak néha kicsit megmozdítani az edényünket.
  2. Amikor a cukor felolvadt egy kicsit, emelünk a hő mennyiségén, de őriznünk kell. Ha elérte az aranybarna színt, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a kisebb kockára vágott hideg vajat, felöntjük a tejszínnel, mehet bele egy csipet só, visszatesszük a tűzre.
  3. Ezután már folyamatosan kevergetni kell, amíg egy kissé besűrűsödik, krémszerű állagot vesz fel, ez egy pár percig eltart.
  4. Nem kell teljesen sűrűnek lennie, mivel ahogy hűlni kezd, úgy sűrűsödik be, ha nagyon összeáll, a felhasználás előtt kicsit felmelegítjük.

Egyebek

  1. A körtéket alaposan megmossuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a magházát, majd felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 25743
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pudingos pite
Katharosz 499 recept

Nagyon finom krémes állagú desszert, az év bármely szakában érdemes elkészíteni. Forrás: net

Hozzávalók

Tészta

Krém

Karamell

Egyebek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...