r
Nosalty Logó

Pudingos meggyes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vera82
Pudingos meggyes pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tésztához

Pudinghoz

Tetejére

Összesen 1019 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tésztához

Pudinghoz

Tetejére

Összesen 4072 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tésztához

Pudinghoz

Tetejére

Összesen 129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1733 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 1019 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6179.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1428 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    2767 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    820.1 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1097.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1041 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6930 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2280 micro
Összesen 4072 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Pudinghoz

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk. (Meggybefőtt esetén leöntjük a levet.) Kevés tejben elkeverjük a pudingport, a többi tejet felforraljuk a cukorral, majd hozzáöntjük a pudingporos tejet. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk hűlni.
  2. Egy tálban felverjük a tojást a cukrokkal, majd kanalanként hozzáadjuk a vizet. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd a tojásos masszához adjuk, és alaposan kikeverjük.
  3. Egy tepsit kivajazunk, belisztezünk, majd a masszát egyenletesen elsimítjuk benne. Evőkanalanként rátesszük a pudingot. Búzadarával megszórjuk, majd eloszlatjuk rajta a meggyet. Végül a cukrot összekeverjük a fahéjjal, és behintjük vele a sütemény tetejét.
  4. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 34x25x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 37265
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 21.

Ajánló

Cseresznyével is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami kis gyümölcsös édességre vágytam. Keresgélés közben bukkantam rá erre a receptre. Még valamikor anyukámtól hoztam, nála ettem ezt a finomságot. A tejet lecseréltem mandulatejre, így már beilleszthető a tejmentes diétánkba.:) Annyira jól sikerült, hogy nem élte meg a másnapot a süti.:)

Hozzávalók

Tésztához

Pudinghoz

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...