r
Nosalty Logó

Pudingos meggyes pite

vera82
Pudingos meggyes pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Pudinghoz

Tetejére

1019
Kalória
24g
Fehérje
205g
Szénhidrát
11g
Zsír
274.4g
Víz
270.1g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
91.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tésztához

Pudinghoz

Tetejére

Összesen 1019 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tésztához

Pudinghoz

Tetejére

Összesen 4072 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Tésztához

Pudinghoz

Tetejére

Összesen 129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    205 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    274.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1733 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 1019 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6179.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1428 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1538 mg
  • Nátrium
    2767 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    820.1 g
  • Cukor
    368 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1097.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1041 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6930 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2280 micro
Összesen 4072 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk. (Meggybefőtt esetén leöntjük a levet.) Kevés tejben elkeverjük a pudingport, a többi tejet felforraljuk a cukorral, majd hozzáöntjük a pudingporos tejet. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk hűlni.
  2. Egy tálban felverjük a tojást a cukrokkal, majd kanalanként hozzáadjuk a vizet. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd a tojásos masszához adjuk, és alaposan kikeverjük.
  3. Egy tepsit kivajazunk, belisztezünk, majd a masszát egyenletesen elsimítjuk benne. Evőkanalanként rátesszük a pudingot. Búzadarával megszórjuk, majd eloszlatjuk rajta a meggyet. Végül a cukrot összekeverjük a fahéjjal, és behintjük vele a sütemény tetejét.
  4. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 34x25x6

Valami kis gyümölcsös édességre vágytam. Keresgélés közben bukkantam rá erre a receptre. Még valamikor anyukámtól hoztam, nála ettem ezt a finomságot. A tejet lecseréltem mandulatejre, így már beilleszthető a tejmentes diétánkba.:) Annyira jól sikerült, hogy nem élte meg a másnapot a süti.:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...