r
Nosalty Logó

Pudingos meggyes béles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bebe74
Pudingos meggyes béles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5621 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 220 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 469 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    219.8 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4482 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1961 mg
  • Nátrium
    1116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    831.9 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2099 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1530 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 5621 kcal
  • 5% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Először ezt készítjük el, hogy langyosra hűlhessen. 2 üveg meggybefőttet lecsepegtetünk. A levét lemérjük, 7 dl szükséges belőle (ha valamivel kevesebb, akkor vízzel nyugodtan fel lehet engedni).
  2. A pudingporokat 5 evőkanál cukorral, a fahéjjal és a meggylével felfőzzük, ha besűrűsödött, akkor elkeverjük a lecsepegtetett meggyel (ezzel már nem kell főzni). Langyosra hűtjük.

Töltelék

  1. A margarint felkockázzuk, és a liszttel elmorzsoljuk, hogy viszonylag homogén morzsalékot kapjunk. Hozzákeverjük a sütőport, cukrot, sót, ezekkel is elkeverjük.
  2. A tojásokat egy kistányérban felverjük, és a liszthez öntjük, de kb. 1 evőkanálnyit hagyjunk a tányérban, mert ezzel fogjuk megkenni a pite tetejét.
  3. Belerakjuk a tejfölt (ha nincs, akkor a 2 ek tejet). Összegyúrjuk. (Ha úgy tűnik, hogy túl morzsalékos, tehetünk még egy ek tejfölt vagy tejet bele, de óvatosan, mert könnyen ragadóssá válhat. Inkább csak a kezünk melegétől olvadjon a margarin, és összeáll szépen.)
  4. A tésztát kettéosztjuk. Az első gombócot lisztezett deszkán, a tetejét is belisztezve kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Magasabb falú tepsibe terítjük (az enyém 35x25 cm). A tésztára öntjük a tölteléket, és elegyengetjük. Kinyújtjuk a másik tésztagombócot, ráterítjük a töltelékre. A tetejét villával megszurkáljuk, és lekenjük a félretett tojással.
  5. 180 C-ra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Nézzünk rá kb. félidőben, és ha pirul a teteje, tegyünk rá sütőpapírt.
  6. Kihűlve szeleteljük, akkor nem csúszik szét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15649
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 30.

Ajánló

Az almás verzió: 7 dl 100 %-os almalével főzöm fel a pudingport, és ezt kb. 1 kg reszelt almával keverem el.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük ezt a pudingos bélest, almás változatban is szoktam készíteni, sőt a tésztája nekem egy nagyon jól bevált alaptészta. Túrós és mindenféle édes pitékhez szoktam még használni, ha a recept úgy kívánja, akkor arányaiban csökkentve a hozzávalókat.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...