Pudingos gyümölcsös szelet Marától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
Krémhez
Sárga tészta
-
37g tojás46 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
27g finomliszt97 kcal
-
17g margarin120 kcal
Barna tészta
-
3 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
23g finomliszt85 kcal
-
17g margarin120 kcal
Összesen
1071
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
Krémhez
-
343 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
700g tej392 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
222 kcal
-
250g erdei gyümölcs mix103 kcal
Sárga tészta
-
220g tojás277 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
100g margarin717 kcal
Barna tészta
-
18 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
140g finomliszt510 kcal
-
100g margarin717 kcal
Összesen
6424
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
Krémhez
-
3.5g vaníliás pudingpor13 kcal
-
3.9g margarin28 kcal
-
27.3g tej15 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
3.1g sárgabaracklekvár9 kcal
-
9.7g erdei gyümölcs mix4 kcal
Sárga tészta
-
8.6g tojás11 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
6.2g finomliszt23 kcal
-
3.9g margarin28 kcal
Barna tészta
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
8.6g tojás11 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
5.5g finomliszt20 kcal
-
3.9g margarin28 kcal
Összesen
251
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 49.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 240 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 610.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.9 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 513 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 487 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 334 micro
Összesen
1071
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 103.2 g
Zsír
-
Összesen 297.1 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3663 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 228 mg
-
Kálcium 1101 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 1191 mg
-
Nátrium 951 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 821.1 g
-
Cukor 468 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 412.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3077 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 281 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 1215 mg
-
Retinol - A vitamin: 2924 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1830 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2005 micro
Összesen
6424
kcal
- 6% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
Krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
10 dkg margarin
-
7 dl tej
-
4 csapott ek cukor
-
4 ek sárgabaracklekvár
Sárga tészta
-
4 db tojás
-
18 dkg cukor
-
16 dkg finomliszt
-
10 dkg margarin
Barna tészta
-
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
4 db tojás
-
18 dkg cukor
-
14 dkg finomliszt
-
10 dkg margarin
Elkészítés
Krémhez
- A tojások fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját egyenként hozzákeverjük, óvatosan, hogy a tészta ne törjön össze, utána hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és végül a langyos olvasztott margarint.
- A barna tésztát ugyanígy készítjük, csak hozzáadjuk a kakaóport.
- Sütőpapíros sütőlapra tesszük, és egyenként megsütjük.
- Amikor kisültek a lapok, még melegen a sárga tésztát baracklekvárral megkenjük, és rátesszük a barna lapot.
- A pudingot a szokásos módon felfőzzük, és amikor kicsit már kihűlt, hozzákeverjük a margarint.
- A barna tészta tetejére rásimítjuk a maradék krémet, és tetszés szerinti gyümölccsel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x22
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7715
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mivel most van a finom gyümölcsérő szezon, ezt a finom süteményt készítettem.