Pudingos epertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mtina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
Piskótatészta
-
15g finomliszt55 kcal
-
7g nádcukor25 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Töltelék
Összesen
243
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
Piskótatészta
-
90g finomliszt328 kcal
-
40g nádcukor152 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Töltelék
Összesen
1466
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
Piskótatészta
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
3.2g nádcukor12 kcal
-
26.5g tojás33 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Töltelék
-
24.1g eper7 kcal
-
3.6g tejszínízű pudingpor14 kcal
-
32.2g tej18 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.8g nádcukor3 kcal
Összesen
116
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 895.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 269 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 323 mg
-
Nátrium 264 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
243
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 59.9 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5374.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 123 mg
-
Kálcium 1611 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 1939 mg
-
Nátrium 1583 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.4 g
-
Cukor 90 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 498.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 468 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 174 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 880 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1551 micro
Összesen
1466
kcal
- 7% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 127 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
Piskótatészta
-
6 evőkanál finomliszt
-
4 csapott ek nádcukor
-
6 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
1 csomag sütőpor
Töltelék
-
30 dkg eper
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
-
4 dl tej
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csapott ek nádcukor
Elkészítés
Piskótatészta
- Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját egy kisebb, a fehérjét egy nagyobb (zsírmentes) tálba tesszük, mert utóbbi lesz az, amiben végül az egész piskótalapot összekeverjük majd.
- A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük.
- A tojássárgájához adjuk a nádcukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet habosra keverjük kézi mixerrel.
- Összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd a keveréket kanalanként hozzákeverjük a tojássárgájás masszához. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
- A tésztát sütőpapírral bélelt (a papírtól szép csipkés lesz a torta széle) tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta teteje szép aranybarna nem lesz. Közben a sütőajtót ne nyitogassuk, nehogy a piskótatészta összeessen.
- Amikor a tészta megsült, kivesszük a sütőből, levesszük róla a sütőformát, és hagyjuk picit hűlni. Mikor már kihűlt, levesszük az aljáról a sütőpapírt (ha nem akar lejönni, töröljük át a sütőpapírt nedves konyharuhával), és óvatosan keresztben szeljük.
Töltelék
- Felmelegítjük a 4 dl tejet, belekeverjük a nádcukrot, majd hozzáöntjük a kevés tejjel előre kikevert pudingport. Mikor már besűrűsödött, elzárjuk alatta a gázt, és belereszeljük a citromhéjat. Megvárjuk, míg kihűl, de közben időnként megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.
- Megmossuk és lecsumázzuk az epret, majd felszeleteljük.
- A kihűlt pudingot a torta alsó lapjára kenjük úgy, hogy a közepén kicsit több, a szélén kevesebb legyen a krém (így nem buggyan majd ki, amikor szeleteljük). Erre fektetjük szépen körbe-körbe a felszeletelt epret.
- Ráhelyezzük a tortalap tetejét, majd a kész tortát egy órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25-30
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5210
- Feltöltés dátuma: 2014. május 30.
Ajánló
Nádcukor helyett nyugodtan lehet rendes cukrot is használni, én azért nem teszem, mert a jó minőségű eper önmagában is nagyon édes. A citromhéj elhagyható, viszont kihozza az eper ízét, én az eperturmixba is rakok mindig egy kis citromlét. A sütőformát lehet vajazni, lisztezni is a hagyományos módon, de tapasztalatom szerint a piskóta ilyenkor könnyebben szétesik, mikor kivesszük a tortaformából.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Mtina
4 recept
Megjött az eperszezon, és arra gondoltam, csinálok valami gyors és egyszerű epres finomságot. Ez lett belőle :)