r
Nosalty Logó

Pudingos epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mtina
Pudingos epertorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótatészta

Töltelék

Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótatészta

Töltelék

Összesen 1466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótatészta

Töltelék

Összesen 116 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5374.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1611 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    1583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 1466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Piskótatészta

Töltelék

Elkészítés

Piskótatészta

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját egy kisebb, a fehérjét egy nagyobb (zsírmentes) tálba tesszük, mert utóbbi lesz az, amiben végül az egész piskótalapot összekeverjük majd.
  2. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájához adjuk a nádcukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet habosra keverjük kézi mixerrel.
  4. Összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd a keveréket kanalanként hozzákeverjük a tojássárgájás masszához. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  5. A tésztát sütőpapírral bélelt (a papírtól szép csipkés lesz a torta széle) tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta teteje szép aranybarna nem lesz. Közben a sütőajtót ne nyitogassuk, nehogy a piskótatészta összeessen.
  6. Amikor a tészta megsült, kivesszük a sütőből, levesszük róla a sütőformát, és hagyjuk picit hűlni. Mikor már kihűlt, levesszük az aljáról a sütőpapírt (ha nem akar lejönni, töröljük át a sütőpapírt nedves konyharuhával), és óvatosan keresztben szeljük.

Töltelék

  1. Felmelegítjük a 4 dl tejet, belekeverjük a nádcukrot, majd hozzáöntjük a kevés tejjel előre kikevert pudingport. Mikor már besűrűsödött, elzárjuk alatta a gázt, és belereszeljük a citromhéjat. Megvárjuk, míg kihűl, de közben időnként megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.
  2. Megmossuk és lecsumázzuk az epret, majd felszeleteljük.
  3. A kihűlt pudingot a torta alsó lapjára kenjük úgy, hogy a közepén kicsit több, a szélén kevesebb legyen a krém (így nem buggyan majd ki, amikor szeleteljük). Erre fektetjük szépen körbe-körbe a felszeletelt epret.
  4. Ráhelyezzük a tortalap tetejét, majd a kész tortát egy órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25-30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5210
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 30.

Ajánló

Nádcukor helyett nyugodtan lehet rendes cukrot is használni, én azért nem teszem, mert a jó minőségű eper önmagában is nagyon édes. A citromhéj elhagyható, viszont kihozza az eper ízét, én az eperturmixba is rakok mindig egy kis citromlét. A sütőformát lehet vajazni, lisztezni is a hagyományos módon, de tapasztalatom szerint a piskóta ilyenkor könnyebben szétesik, mikor kivesszük a tortaformából.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megjött az eperszezon, és arra gondoltam, csinálok valami gyors és egyszerű epres finomságot. Ez lett belőle :)

Hozzávalók

Piskótatészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...