r
Nosalty Logó

Pudingos-banános alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Pudingos-banános alagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Összesen 778 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Összesen 3105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Összesen 223 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 778 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    117 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3414.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    1382 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.7 g
  • Cukor
    355 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    581.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1209 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1269 micro
Összesen 3105 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. Tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  2. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.
  3. Amikor megsült, lisztezett deszkára öntjük, és levesszük róla a sütőpapírt.
  4. A piskótát őzgerincforma hosszúságúra, fél cm széles szeletekre vágjuk, közeit megkenjük lekvárral, és folpackkal bélelt őzgerincformába tesszük, hogy a piskótacsíkok egymás mellett szorosan legyenek.

Krémhez

  1. A habtejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukorral elkevert pudingport, és összekeverjük.
  2. Piskótacsíkokkal bélelt formába tesszük a krém felét, ráhelyezzük a banánt, és befedjük a maradék krémmel, és hűtőbe tesszük.

Mázhoz

  1. Kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát.
  2. A szitált porcukrot a vanília aromával és az ételfestékkel, 2 ek hideg vízzel sűrűre keverjük.
  3. Az alagút tetejére locsoljuk, és egyenletesen elkenjük rajta, hűtőbe tesszük pár órára, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2636
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pudingos-banános alagút
Salamon Csilla 1202 recept

Kicsit macerás elkészíteni, de megéri:)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...