Provence-i sárgabaracktorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nyuszikutya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
50g vaj359 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
0g só0 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
150g sárgabarack67 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
13g mandula74 kcal
Összesen
1024
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
200g vaj1434 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
1g só0 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
600g sárgabarack268 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
50g mandula295 kcal
Összesen
4095
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
13.5g vaj97 kcal
-
20.3g finomliszt74 kcal
-
1.4g tojássárgája4 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
0.1g só0 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
40.6g sárgabarack18 kcal
-
3.7g tojás5 kcal
-
6.8g habtejszín20 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
3.4g mandula20 kcal
Összesen
277
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 58.6 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 588.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.6 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 165.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 584 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 442 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 1625 micro
-
β-crypt 148 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 253 micro
Összesen
1024
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 62.6 g
Zsír
-
Összesen 234.4 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 938 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2354.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 976 mg
-
Nátrium 544 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 454.4 g
-
Cukor 208 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 663 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2336 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 434 mg
-
Retinol - A vitamin: 1768 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 6500 micro
-
β-crypt 591 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1013 micro
Összesen
4095
kcal
- 5% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 15.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 439 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
277
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
20 dkg vaj
-
30 dkg finomliszt
-
1 db tojássárgája
-
10 dkg porcukor
-
1 késhegynyi só
Hozzávalók a töltelékhez
-
60 dkg sárgabarack
-
1 db tojás
-
100 ml habtejszín
-
1 kávéskanál vanília kivonat
-
5 dkg cukor
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- A hideg vajat a liszttel elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sót.
- Összegyúrjuk, ha szükséges, kevés tejet adunk hozzá. (Nekem összeállt tej nélkül is.) Folpackba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük 1 órára.
- A piteformát kibéleljük a tésztával, majd sütőbabbal vagy szárazbabbal vakon elősütjük 15 percig.
Hozzávalók a töltelékhez
- A sárgabarackokat félbevágjuk, kimagozzuk.
- A tejszínt a tojással, a vanília kivonattal és a cukorral elkeverjük.
- A barackokat lefele fordítva szorosan egymás mellé, az elősütött tésztára rakjuk.
- Ráöntjük a tejszínes keveréket, és megsütjük. Ha szükséges, a pite szélét alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg a tészta.
- 20 perc sütés után megszórjuk a durvára vágott mandulával, és még 10 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 27
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4261
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 12.
Ajánló
Más egyéb gyümölccsel is finom pite!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nyuszikutya
51 recept
Van egy süteményes könyvem a világ 100 legjobb receptjével. Franciaországnál ezt találtam, s most a sárgabarack szezonban kipróbáltam. A ropogós, vajas omlós tészta a vaníliás ízű krémben, puhára sült gyümölccsel remek párost alkot. A pirított mandula pedig megkoronázza ezt a finom pitét :)