r
Nosalty Logó

Provence-i sárgabaracktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Provence-i sárgabaracktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 1024 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 4095 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1625 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1024 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2354.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.4 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    663 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    6500 micro
  • β-crypt
    591 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 4095 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A hideg vajat a liszttel elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sót.
  3. Összegyúrjuk, ha szükséges, kevés tejet adunk hozzá. (Nekem összeállt tej nélkül is.) Folpackba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük 1 órára.
  4. A piteformát kibéleljük a tésztával, majd sütőbabbal vagy szárazbabbal vakon elősütjük 15 percig.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. A sárgabarackokat félbevágjuk, kimagozzuk.
  2. A tejszínt a tojással, a vanília kivonattal és a cukorral elkeverjük.
  3. A barackokat lefele fordítva szorosan egymás mellé, az elősütött tésztára rakjuk.
  4. Ráöntjük a tejszínes keveréket, és megsütjük. Ha szükséges, a pite szélét alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg a tészta.
  5. 20 perc sütés után megszórjuk a durvára vágott mandulával, és még 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4261
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 12.

Ajánló

Más egyéb gyümölccsel is finom pite!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Provence-i sárgabaracktorta
Nyuszikutya 51 recept

Van egy süteményes könyvem a világ 100 legjobb receptjével. Franciaországnál ezt találtam, s most a sárgabarack szezonban kipróbáltam. A ropogós, vajas omlós tészta a vaníliás ízű krémben, puhára sült gyümölccsel remek párost alkot. A  pirított mandula pedig megkoronázza ezt a finom pitét :)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...