r
Nosalty Logó

Provence-i lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Provence-i lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1130 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1073.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3220.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    1448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    758 micro
Összesen 1130 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    701 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 154 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vékony kenyér szeleteket meglocsoljuk a tejjel. Az alaposan kikent tepsibe, vagy tűzálló tálba tesszük.
  2. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, és lehéjazzuk. Ezután felszeleteljük, és a kenyérszeletekre fektetjük, majd sózzuk és borsozzuk. A paradicsom karikákat beborítjuk főtt tojás szeletekkel, és ezt az egészet meghintjük reszelt sajttal.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, és a sajt pirulásáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17338
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 15.

Ajánló

A hozzávalók mennyisége a tepsi méretétől függően változhat! Az általam leírt hozzávalók a pitesütő tálra vonatkoznak, ami 24 cm átmérőjű.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Provence-i lepény
Lizinka_ 607 recept

Vacsoraételeink egyike. Gyors és finom. A hozzávalók általában minden háztartásban megtalálhatóak. Mivel a hűtőnk "teljesen kiürült", és nem szerettünk volna elmenni bevásárolni, ezért ezt készítettem vacsira éhes családomnak. Minden hozzávaló kéznél volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...