r
Nosalty Logó

Provanszi fűszervajas kovászos bagett

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Baroness konyhája
Provanszi fűszervajas kovászos bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Töltelék

4 db bagett

Összesen 3536 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Töltelék

4 db bagett

Összesen 3536 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Töltelék

4 db bagett

Összesen 255 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7156.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    836 mg
  • Foszfor
    2297 mg
  • Nátrium
    3541 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1560 micro
Összesen 3536 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7156.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    836 mg
  • Foszfor
    2297 mg
  • Nátrium
    3541 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1560 micro
Összesen 3536 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

Töltelék

4 db bagett

Elkészítés

Töltelék

  1. A zöldfűszereket összekeverjük és a vajjal vízgőz fölött lassan összeolvasztjuk, a fűszereket a vajba belepuhítjuk.
  2. Ügyeljünk arra, hogy a vaj ne forrjon, mert akkor megikrásodik. Kenhető állagúra kihűtjük.

4 db bagett

  1. A lisztet egy tálba átszitáljuk, a sóval elkeverjük, a közepébe fészket készítünk. Beleszórjuk a cukrot és a kovászt és felöntjük 100 ml langyos vízzel.
  2. 5 percig letakarva érleljük a kovászt, majd ha felhabosodott, az olajat és a többi vizet hozzáöntve rugalmas tésztát dagasztunk. Lisztezett tálban a tésztát 1 órán át kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. Egyenként téglalap alakúra, a bagett sütővel azonos hosszúságúra nyújtjuk. Mindegyiket vékonyan megkenjük egy csíkban a tészta egyik szélén a fűszervajjal és feltekerjük.
  4. Mindegyiket vékonyan megkenjük egy csíkban a tészta egyik szélén a fűszervajjal és feltekerjük.
  5. A bagett sütő rácsba fektetjük, amit egy sütőlapra helyezünk. 15 percig ismét kelesztjük és a tetejüket éles késsel beirdaljuk, majd olajjal ecsettel vékonyan lekenjük és 190 fokon hőlégkeveréssel pirosra, ropogósra sütjük.
  6. Padlizsánkrémmel fogyasztottuk, de bármilyen kencével kiváló. Tipp: A fűszervajat tetszés szerint a vágatokba is kenhetjük a sütés előtt.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 250
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 11.

Ajánló

A fűszervajat tetszés szerint a vágatokba is kenhetjük a sütés előtt.

Receptkategóriák

Provanszi fűszervajas kovászos bagett
Baroness konyhája 96 recept

Hozzávalók

Töltelék

4 db bagett

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...