Provanszi fűszervajas kovászos bagett
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Baroness konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
Töltelék
4 db bagett
-
15g kovász27 kcal
-
2324 kcal
-
500g víz0 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
9g só0 kcal
Összesen
3536
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
Töltelék
4 db bagett
-
15g kovász27 kcal
-
2324 kcal
-
500g víz0 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
9g só0 kcal
Összesen
3536
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
Töltelék
4 db bagett
-
1.1g kovász2 kcal
-
50.7g teljes kiőrlésű liszt168 kcal
-
36.2g víz0 kcal
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0.7g só0 kcal
Összesen
255
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.1 g
Zsír
-
Összesen 144.9 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7156.3 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 315 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 836 mg
-
Foszfor 2297 mg
-
Nátrium 3541 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 533.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 93 mg
VÍZ
-
Összesen 604.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 690 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1560 micro
Összesen
3536
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.1 g
Zsír
-
Összesen 144.9 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7156.3 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 315 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 836 mg
-
Foszfor 2297 mg
-
Nátrium 3541 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 24 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 533.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 93 mg
VÍZ
-
Összesen 604.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 690 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1560 micro
Összesen
3536
kcal
- 5% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 517.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
255
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Töltelék
- A zöldfűszereket összekeverjük és a vajjal vízgőz fölött lassan összeolvasztjuk, a fűszereket a vajba belepuhítjuk.
- Ügyeljünk arra, hogy a vaj ne forrjon, mert akkor megikrásodik. Kenhető állagúra kihűtjük.
4 db bagett
- A lisztet egy tálba átszitáljuk, a sóval elkeverjük, a közepébe fészket készítünk. Beleszórjuk a cukrot és a kovászt és felöntjük 100 ml langyos vízzel.
- 5 percig letakarva érleljük a kovászt, majd ha felhabosodott, az olajat és a többi vizet hozzáöntve rugalmas tésztát dagasztunk. Lisztezett tálban a tésztát 1 órán át kelesztjük.
- A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. Egyenként téglalap alakúra, a bagett sütővel azonos hosszúságúra nyújtjuk. Mindegyiket vékonyan megkenjük egy csíkban a tészta egyik szélén a fűszervajjal és feltekerjük.
- Mindegyiket vékonyan megkenjük egy csíkban a tészta egyik szélén a fűszervajjal és feltekerjük.
- A bagett sütő rácsba fektetjük, amit egy sütőlapra helyezünk. 15 percig ismét kelesztjük és a tetejüket éles késsel beirdaljuk, majd olajjal ecsettel vékonyan lekenjük és 190 fokon hőlégkeveréssel pirosra, ropogósra sütjük.
- Padlizsánkrémmel fogyasztottuk, de bármilyen kencével kiváló. Tipp: A fűszervajat tetszés szerint a vágatokba is kenhetjük a sütés előtt.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 250
- Feltöltés dátuma: 2023. április 11.
Ajánló
A fűszervajat tetszés szerint a vágatokba is kenhetjük a sütés előtt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Baroness konyhája
96 recept