r
Nosalty Logó

Proja

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Proja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2113.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 695 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    164.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8454 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2203 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    2777 mg
  • Nátrium
    3033 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    435 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 2778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mérce mindig a joghurtos pohár. Az egész tojásokat keverjük össze az olajjal és a joghurttal. A feta sajtot törjük össze villával, és adjuk a fenti keverékhez.
  2. A száraz hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk a tojásos-joghurtos-sajtos masszához. Jól keverjük ki, sózzuk ízlés szerint. Vigyázat, a feta sajt önmagában is sós!
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, a muffin sütőformát béleljük ki papírkapszlival, ebbe tegyük a tésztát.
  4. Süssük addig, amíg aranybarnára sül. Tűpróbával ellenőrizhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 4508
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 15.

Ajánló

Általában reggelire eszik, felvágottal, ajvárral, paprikával, paradicsommal, vagy csak úgy önmagában. Természetesen nemcsak laktózmentes tejtermékből lehet készíteni, és nemcsak muffin formában. Ismerős anyukája például tepsiben sütötte, mert hajnali ötkor nem nagyon volt ideje vesződni a kapszlikkal...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Belgrádban vendégségben ettem először proját, a vendéglátó anyukája sütötte reggel, mielőtt elment dolgozni, de montenegrói szállodában is találkoztam vele. Ezt a receptet egy szerb receptről fordítottam évekkel ezelőtt, és én mindig így készítem. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...