r
Nosalty Logó

Pritaminos padlizsánkrém

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NovakAndi
Pritaminos padlizsánkrém
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 46 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 49 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    3215 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2908 micro
Összesen 394 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 46 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt kettévágjuk, belsejét kockásan bevagdossuk, besózzuk, majd 30 percre állni hagyjuk, hogy a keserű leve kijöjjön.
  2. Eközben a sütőt előmelegítjük, majd a leöblített padlizsánt olívaolajjal kikent tepsibe, a bevágott oldalával lefelé betesszük, és megsütjük. Figyelni kell, nehogy megégjen, de a lényeg, hogy jó puha legyen, hogy teljesen leválasztható legyen a belső rész a héjától.
  3. Eközben a megtisztított hagymát, fokhagymát a kaliforniai paprikával robotgépben összedaráljuk, majd a sóval, a borssal, a petrezselyemmel és a bazsalikommal ízesítjük.
  4. A kihűlt padlizsán belsejét hozzákanalazzuk a robotgépben lévő masszához, majd a citromlé és majonéz hozzáadásával készre turmixoljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3976
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 28.

Ajánló

Pirítóssal fogyasztandó.

Receptkategóriák

Pritaminos padlizsánkrém
NovakAndi 48 recept

Kb 10 évvel ezelőtt egy Erdélyből származó munkatársamnál voltunk, amikor életemben először megízleltem a padlizsánkrémet. Azonnal rabul ejtett, annyira, de annyira különleges íze volt. Akkor megtudtam, hogyan készül hagyományosan, az erdélyi konyha szerint, majd az egyik nagyon régi Nők Lapja Konyhában rátaláltam egy Pikáns padlizsánkrém receptre. Ez ennek a receptnek az általam módosított változata azzal a különbséggel, hogy az eredeti recept csípős paprikát és pirított szezámmagot is tartalmaz. A gyerekekre való tekintettel én ezek nélkül készítem, de az eredetihez képest ez még így is pikánsan fűszeres, melyet azóta nagyon kedvel az egész családunk. Remélem, másnak is ízleni fog.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...