r
Nosalty Logó

Princessz kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Princessz kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 960 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 5745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    426 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 960 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    312 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6144.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    2166 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    2126 mg
  • Nátrium
    1488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    646 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2554 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3373 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 5745 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a tejfölt. Egynemű tésztává gyúrjuk. 20 percet pihentetjük, majd kettévágjuk. Két tepsi méretű lapot nyújtunk.
  2. Az egyik lapot nyújtás után rögtön a tepsibe tesszük, a másik lap pedig a gyúródeszkán várakozik.

töltelékhez

  1. A pudingport elvegyítjük a cukorral és a tejjel, majd folytonos keverés mellett besűrítjük. Amikor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kimért tejfölt, és egynemű krémmé keverjük.
  2. A krémet a tepsiben várakozó lapra kenjük, és megszórjuk a rummal elkevert gyümölccsel. Befedjük a másik tésztalappal, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.

tetejére

  1. A kész süteményt bőven meghintjük porcukorral, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl. Kockákra vágva hidegen kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 254
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 15712
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 02.

Ajánló

A süti bármilyen más idénygyümölccsel is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Princessz kocka
Lizinka_ 607 recept

Valóban fejedelmi desszert! Langyosan és hidegen is fantasztikus.

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...