r
Nosalty Logó

Prézlis zöld spárga

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Prézlis zöld spárga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1758 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2839.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    922 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    2632 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3981 micro
Összesen 1758 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott spárgát (nem kell hámozni, max. a végét, ahol már esetleg fás) 3-4 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sós vízben pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. Besamelmártást készítünk: 3 dkg vajat felolvasztunk, a liszttel elkeverünk, felöntjük a tejjel, kevergetés mellett besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és kakukkfűvel ízesítjük. Hűlni hagyjuk. Mikor langyos, belekeverjük a kefirt.
  3. 2 dkg vajat felforrósítunk, és megpirítjuk benne a prézlit.
  4. A spárgát összekeverjük a prézlivel (valamennyit hagyjunk a tetejére), és egy tűzálló tálba terítjük.
  5. Egyenletesen ráöntjük a mártást, és eloszlatjuk rajta a durvára reszelt sajtot. Kevés prézlit szórhatunk a tetejére.
  6. Forró sütőben addig sütjük, míg a teteje színesedni kezd.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1786
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 18.

Ajánló

Könnyű egytálételnek is kiváló, de akár sült húsok mellé köretnek is el tudom képzelni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor életemben először kaptam zöld spárgát, azt se tudtam, mi az, hogyan kell megpucolni, és egyáltalán mit készíthetnék belőle. Azóta már eltelt vagy 20 év, volt időm megbarátkozni vele, és nyugodtan kijelenthetem, egyik kedvenc zöldségemmé vált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...