Prézlis zöld spárga
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
200g zöldspárga28 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
75g tej42 kcal
-
50g kefir31 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
38g füstölt sajt123 kcal
Összesen
440
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
800g zöldspárga112 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
300g tej168 kcal
-
200g kefir122 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
Összesen
1758
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
49g zöldspárga7 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
18.4g tej10 kcal
-
12.3g kefir7 kcal
-
6.1g zsemlemorzsa24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
9.2g füstölt sajt30 kcal
Összesen
107
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 709.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 179.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 658 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 995 micro
Összesen
440
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 78.2 g
Zsír
-
Összesen 98.3 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2839.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 922 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 692 mg
-
Nátrium 991 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 716.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 611 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 422 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 390 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 2632 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3981 micro
Összesen
1758
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
-
80 dkg zöldspárga
-
5 dkg vaj
-
3 dkg finomliszt
-
3 dl tej
-
2 dl kefir
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
-
1 kk kakukkfű
-
15 dkg füstölt sajt
Elkészítés
- A megmosott spárgát (nem kell hámozni, max. a végét, ahol már esetleg fás) 3-4 cm-es darabokra vágjuk, enyhén sós vízben pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
- Besamelmártást készítünk: 3 dkg vajat felolvasztunk, a liszttel elkeverünk, felöntjük a tejjel, kevergetés mellett besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és kakukkfűvel ízesítjük. Hűlni hagyjuk. Mikor langyos, belekeverjük a kefirt.
- 2 dkg vajat felforrósítunk, és megpirítjuk benne a prézlit.
- A spárgát összekeverjük a prézlivel (valamennyit hagyjunk a tetejére), és egy tűzálló tálba terítjük.
- Egyenletesen ráöntjük a mártást, és eloszlatjuk rajta a durvára reszelt sajtot. Kevés prézlit szórhatunk a tetejére.
- Forró sütőben addig sütjük, míg a teteje színesedni kezd.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1786
- Feltöltés dátuma: 2017. május 18.
Ajánló
Könnyű egytálételnek is kiváló, de akár sült húsok mellé köretnek is el tudom képzelni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Mikor életemben először kaptam zöld spárgát, azt se tudtam, mi az, hogyan kell megpucolni, és egyáltalán mit készíthetnék belőle. Azóta már eltelt vagy 20 év, volt időm megbarátkozni vele, és nyugodtan kijelenthetem, egyik kedvenc zöldségemmé vált.