r
Nosalty Logó

Préselt szelet spárgás újburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Préselt szelet spárgás újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

hús

köret

Összesen 1510 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

hús

köret

Összesen 7559 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

hús

köret

Összesen 180 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2516.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    875 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    376 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 1510 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    427.7 g

Zsír

  • Összesen
    476.1 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    2228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12581.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    434 mg
  • Kálcium
    2712 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    4377 mg
  • Nátrium
    4360 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1880.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1724 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    1409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1612 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3962 micro
Összesen 7559 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

hús

köret

Elkészítés

hús

  1. A kétféle húst kicsontozzuk, majd ledaráljuk, a csontozás után 1 kg lesz a mennyisége. Ezután sózzuk, jól összekeverjük, majd kisebb adagokban beledolgozzuk a reszelt sajtot is.
  2. A kész masszából vizes kézzel kb. 8-9 dkg-os golyókat formálunk, majd lisztezett felületen kb. 1 centiméter vastagságú szeletté lapítjuk.
  3. Ezután mindkét oldalát megforgatjuk a lisztben, felvert sózott tojásban, végül zsemlemorzsában, tehát a szokásos módon panírozzuk az összes szeletet.
  4. A szeletek panírozását csak óvatosan végezzük, nehogy szétessenek a szeletek, célszerű egy lapos eszközzel végezni a panírozást.
  5. A kész szeleteket mérsékelten meleg olajban kisütjük, a felesleges olajat egy papírtörlőn leitatjuk.
  6. Tipp: ez a mennyiség elég nagy adag, de a pepecselés miatt érdemes elkészíteni, mivel panírozás után jól bírja a fagyasztást, felengedés nélkül süthető!
  7. A körethez megtisztítjuk a burgonyát, majd tetszés szerint daraboljuk, a spárgák fás végeit lepattintjuk, majd alapos öblítés után 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A fokhagymát darabokra, a sajtot 2 centiméteres kockákra vágjuk.
  8. Egy nagyobb tepsibe terítjük a burgonyát, fokhagymát, összeforgatjuk, sóval, borssal, olívaolajjal, majd 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percig.
  9. A sütőből kivéve beleforgatjuk a spárgát és a sajtot, egyenletesen elterítjük, hogy egyformán piruljon a teteje, ezután a sütőbe visszatéve kb. 15-20 percig sütjük. Végül citromlével meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20345
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Préselt szelet spárgás újburgonyával
Katharosz 499 recept

A rántotthús-kedvelők figyelmébe ajánlom ezt a változatot, meg nem mondaná senki, hogy csirkehúsból készült, és ezzel a tavaszi körettel egyszerűen fantasztikus!

Hozzávalók

hús

köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...