Préselt szelet spárgás újburgonyával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
hús
-
200g csirke felsőcomb376 kcal
-
120g csirkemell (csontos)175 kcal
-
60g trappista sajt211 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
44g tojás55 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
0g só0 kcal
-
68g napraforgó olaj150 kcal
köret
-
140g újkrumpli86 kcal
-
80g zöldspárga11 kcal
-
44g halloumi sajt132 kcal
-
5g olívaolaj42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
1510
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
hús
-
1000g csirke felsőcomb1879 kcal
-
600g csirkemell (csontos)877 kcal
-
300g trappista sajt1056 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
200g zsemlemorzsa790 kcal
-
0g só0 kcal
-
340g napraforgó olaj751 kcal
köret
-
700g újkrumpli431 kcal
-
400g zöldspárga56 kcal
-
220g halloumi sajt660 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
Összesen
7559
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
hús
-
23.9g csirke felsőcomb45 kcal
-
14.3g csirkemell (csontos)21 kcal
-
7.2g trappista sajt25 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
4.8g zsemlemorzsa19 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.1g napraforgó olaj18 kcal
köret
-
16.7g újkrumpli10 kcal
-
9.5g zöldspárga1 kcal
-
5.3g halloumi sajt16 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
Összesen
180
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.5 g
Zsír
-
Összesen 95.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 446 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2516.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 542 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 875 mg
-
Nátrium 872 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 376 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 792 micro
Összesen
1510
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 427.7 g
Zsír
-
Összesen 476.1 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 179 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 87 g
-
Koleszterin 2228 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12581.8 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 434 mg
-
Kálcium 2712 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 621 mg
-
Foszfor 4377 mg
-
Nátrium 4360 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 378.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1880.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1724 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 144 mg
-
D vitamin: 288 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 91 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 682 micro
-
Kolin: 1409 mg
-
Retinol - A vitamin: 1612 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 1351 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3962 micro
Összesen
7559
kcal
- 14% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
hús
-
1 kg csirke felsőcomb
-
60 dkg csirkemell (csontos)
-
30 dkg trappista sajt
-
15 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
20 dkg zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
4 dl napraforgó olaj
köret
Elkészítés
hús
- A kétféle húst kicsontozzuk, majd ledaráljuk, a csontozás után 1 kg lesz a mennyisége. Ezután sózzuk, jól összekeverjük, majd kisebb adagokban beledolgozzuk a reszelt sajtot is.
- A kész masszából vizes kézzel kb. 8-9 dkg-os golyókat formálunk, majd lisztezett felületen kb. 1 centiméter vastagságú szeletté lapítjuk.
- Ezután mindkét oldalát megforgatjuk a lisztben, felvert sózott tojásban, végül zsemlemorzsában, tehát a szokásos módon panírozzuk az összes szeletet.
- A szeletek panírozását csak óvatosan végezzük, nehogy szétessenek a szeletek, célszerű egy lapos eszközzel végezni a panírozást.
- A kész szeleteket mérsékelten meleg olajban kisütjük, a felesleges olajat egy papírtörlőn leitatjuk.
- Tipp: ez a mennyiség elég nagy adag, de a pepecselés miatt érdemes elkészíteni, mivel panírozás után jól bírja a fagyasztást, felengedés nélkül süthető!
- A körethez megtisztítjuk a burgonyát, majd tetszés szerint daraboljuk, a spárgák fás végeit lepattintjuk, majd alapos öblítés után 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A fokhagymát darabokra, a sajtot 2 centiméteres kockákra vágjuk.
- Egy nagyobb tepsibe terítjük a burgonyát, fokhagymát, összeforgatjuk, sóval, borssal, olívaolajjal, majd 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percig.
- A sütőből kivéve beleforgatjuk a spárgát és a sajtot, egyenletesen elterítjük, hogy egyformán piruljon a teteje, ezután a sütőbe visszatéve kb. 15-20 percig sütjük. Végül citromlével meglocsolva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 20345
- Feltöltés dátuma: 2017. május 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
A rántotthús-kedvelők figyelmébe ajánlom ezt a változatot, meg nem mondaná senki, hogy csirkehúsból készült, és ezzel a tavaszi körettel egyszerűen fantasztikus!