Prágai sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
17g mandula98 kcal
-
27g zabkeksz126 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
A sajtkrémes töltelékhez
-
50g krémsajt125 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
21g tejföl41 kcal
-
0 kcal
Az almás töltelékhez
Összesen
547
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
200g mandula1180 kcal
-
325g zabkeksz1511 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
5g mandulaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
A sajtkrémes töltelékhez
-
600g krémsajt1500 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
0 kcal
Az almás töltelékhez
Összesen
6565
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
7g mandula41 kcal
-
11.4g zabkeksz53 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
0.2g mandulaaroma0 kcal
-
0g só0 kcal
A sajtkrémes töltelékhez
-
21g krémsajt53 kcal
-
2.5g cukor9 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
8.8g tejföl17 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
Az almás töltelékhez
Összesen
230
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 485.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 93.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
547
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.6 g
Zsír
-
Összesen 429 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 997 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5825.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 1002 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 649 mg
-
Foszfor 1719 mg
-
Nátrium 2327 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 563.9 g
-
Cukor 307 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 1127 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1059 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 54 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 770 mg
-
Retinol - A vitamin: 1015 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 418 micro
-
β-crypt 131 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1278 micro
Összesen
6565
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A sajtkrémes töltelékhez
-
60 dkg krémsajt
-
7 ek cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
4 db tojás
-
2.5 dl tejföl
-
2 teáskanál vanília kivonat
Az almás töltelékhez
Elkészítés
A tésztához
- A tészta: a kekszeket összetörjük, a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A masszát kapcsos tortaforma alján egyenletesen elegyengetjük, a kezünkkel alaposan lenyomkodjuk. A tésztát 10 percre előmelegített sütőbe tesszük, majd kihűtjük.
- Az almás töltelék: a meghámozott, szeletelt almát cukorral, és fahéjjal együtt fedő alatt addig pároljuk, amíg egy kicsit össze nem esik.
- A sajtos töltelék: a hozzávalókat a sajtkrém kivételével alaposan összekeverjük, legvégül adjuk csak hozzá a sajtkrémet, hogy minél kevesebb légbuborék kerüljön bele.
- Összeállítás: az almás tölteléket az alapra töltjük, majd ennek tetejére öntjük a sajtkrémet. Előmelegített sütőben, sütjük kb. 40 percet. (Figyeljük a tortát, mert a sütési idő minden sütőben más!) Akkor van kész a torta, ha már a közepe is kemény, színe pedig aranybarna.
- Tálalás előtt legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7864
- Feltöltés dátuma: 2012. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy fantasztikus prágai utazás emlékére, névnapi ajándékként készült el először a torta.