Pozsonyi kifli narancsos-gyömbéres diótöltelékkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
1 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
15g tej8 kcal
-
5g tojás6 kcal
A töltelékhez
-
25g dió164 kcal
-
8g víz0 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3g vaj24 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
A kenéshez
-
5g tojás6 kcal
Összesen
554
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
13 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
175g tej98 kcal
-
55g tojás69 kcal
A töltelékhez
-
300g dió1962 kcal
-
100g víz0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
A kenéshez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
6639
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
29.9g finomliszt109 kcal
-
4.5g porcukor17 kcal
-
0.2g instant élesztő1 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g vaj86 kcal
-
10.5g tej6 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
A töltelékhez
-
17.9g dió117 kcal
-
6g víz0 kcal
-
9g cukor35 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0.7g gyömbér1 kcal
A kenéshez
-
3.3g tojás4 kcal
Összesen
397
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 147 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
554
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.7 g
Zsír
-
Összesen 408.3 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 153 g
-
Koleszterin 876 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3712.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 218 mg
-
Kálcium 698 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 610 mg
-
Foszfor 1858 mg
-
Nátrium 277 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 660.8 g
-
Cukor 241 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 298.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1801 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 573 micro
-
Kolin: 504 mg
-
Retinol - A vitamin: 1765 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 604 micro
Összesen
6639
kcal
- 8% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
397
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g finomliszt
-
75 g porcukor
-
1 kávéskanál instant élesztő
-
1 csipet só
-
200 g vaj
-
175 ml tej
-
1 db tojás
A töltelékhez
A kenéshez
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet egy tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a porcukort, a szárított élesztőt és egy csipet sót. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott, hideg vajat. Robotgéppel addig dolgozzuk tovább, amíg morzsás nem lesz a keverék.
- A tejhez hozzáütjük a tojást, elkeverjük benne, és a tésztához adjuk. Addig dagasztjuk tovább a géppel, amíg össze nem áll a tészta.
- Ezután fogjuk, kivesszük, és kézzel gyúrjuk tíz percig.
- A tésztát 30-40 grammos gombócokra osztjuk, kigömbölyítjük, és tálcára vagy tepsire tesszük. Fóliával letakarjuk, és hűtőben pihentetjük addig, amíg elkészítjük hozzá a tölteléket.
A töltelékhez
- A diót ledaráljuk, majd egy keverőtálba tesszük.
- A narancs héját zöldséghámozóval megpucoljuk, majd utána végkony csíkokra, végül pedig apró kockákra daraboljuk. A gyömbért lereszeljük.
- Egy kisebb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a felaprított narancshéjat. Pár perc alatt átpirítjuk, majd a dióhoz adjuk.
- A vizet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk, majd a dióra öntjük.
- Alaposan összekeverjük a tölteléket, és megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűl.
A kenéshez
- Fogjunk egy gombócot, rácsapunk egyet a sodrófával, és mindkét irányba húzunk kettőt-kettőt.
- Vizes kézzel megformázzuk a tölteléket, és megtöltjük vele a tésztát.
- Feltekerjük a kiflit és megformázzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, majd lekenjük tojássárgájával. Hagyjuk fél-egy órát száradni, majd megkenjük tojásfehérjével is.
- Újabb fél-egy óra száradás után 185 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 232
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 12676
- Feltöltés dátuma: 2018. december 20.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi gasztroajándék
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Dávid
350 recept
Ha már unod a bejglit, akkor süss helyette pozsonyi kifliket! Ráadásul ezzel a narancsos-gyömbéres csavarral igazán különleges lesz, dobozba csomagolva pedig szuper karácsonyi gasztroajándék!