r
Nosalty Logó

Pozsonyi kifli narancsos-gyömbéres diótöltelékkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Pozsonyi kifli narancsos-gyömbéres diótöltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 6639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 397 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.7 g

Zsír

  • Összesen
    408.3 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    153 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3712.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    698 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    1858 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    660.8 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1801 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    504 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 6639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 397 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a porcukort, a szárított élesztőt és egy csipet sót. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott, hideg vajat. Robotgéppel addig dolgozzuk tovább, amíg morzsás nem lesz a keverék.
  2. A tejhez hozzáütjük a tojást, elkeverjük benne, és a tésztához adjuk. Addig dagasztjuk tovább a géppel, amíg össze nem áll a tészta.
  3. Ezután fogjuk, kivesszük, és kézzel gyúrjuk tíz percig.
  4. A tésztát 30-40 grammos gombócokra osztjuk, kigömbölyítjük, és tálcára vagy tepsire tesszük. Fóliával letakarjuk, és hűtőben pihentetjük addig, amíg elkészítjük hozzá a tölteléket.

A töltelékhez

  1. A diót ledaráljuk, majd egy keverőtálba tesszük.
  2. A narancs héját zöldséghámozóval megpucoljuk, majd utána végkony csíkokra, végül pedig apró kockákra daraboljuk. A gyömbért lereszeljük.
  3. Egy kisebb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a felaprított narancshéjat. Pár perc alatt átpirítjuk, majd a dióhoz adjuk.
  4. A vizet egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk, majd a dióra öntjük.
  5. Alaposan összekeverjük a tölteléket, és megvárjuk, amíg szobahőmérsékletűre hűl.

A kenéshez

  1. Fogjunk egy gombócot, rácsapunk egyet a sodrófával, és mindkét irányba húzunk kettőt-kettőt.
  2. Vizes kézzel megformázzuk a tölteléket, és megtöltjük vele a tésztát.
  3. Feltekerjük a kiflit és megformázzuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, majd lekenjük tojássárgájával. Hagyjuk fél-egy órát száradni, majd megkenjük tojásfehérjével is.
  5. Újabb fél-egy óra száradás után 185 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 12676
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 20.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi gasztroajándék

Receptjellemzők

Ha már unod a bejglit, akkor süss helyette pozsonyi kifliket! Ráadásul ezzel a narancsos-gyömbéres csavarral igazán különleges lesz, dobozba csomagolva pedig szuper karácsonyi gasztroajándék!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...