r
Nosalty Logó

Pöttyös húsvéti kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Pöttyös húsvéti kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 697 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 2778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 298 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 697 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    119.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3000.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    553 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 2778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A langyos tejhez keverjük hozzá a cukrot, majd morzsoljuk hozzá az élesztőt és pár perc alatt futtassuk fel. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.
  2. A lisztet keverjük össze a sóval, majd szitáljuk át. A keverőtálba öntsük bele a langyos tejszínt, adjuk hozzá a vajat és a felfuttatott élesztőt, majd keverjük kicsit össze.
  3. Ezután kanalazzuk rá az átszitált lisztet, majd indítsuk el a dagasztóprogramot, és dagasszuk meg a tésztát. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk. Ezután tegyük át a tésztát egy enyhén kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen egy óra alatt kelesszük a duplájára.
  4. A megkelt tésztát borítsuk ki lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra. Ezután egy 6 cm-es pogácsaszaggatóval szaggassuk ki a tésztát. (a leeső részeket én kicsit átgyúrtam, és szintén kiszaggattam) Ezután ízlés szerint kanalazzuk rá egy-egy tésztakorongokra a diós és mákos tölteléket, valamit némelyikre tegyünk pár szem meggyet.
  5. Ezután a megtöltött tésztából formázzunk golyókat, majd váltakozva helyezzük bele a sütőpapírral kibélelt formába. (ízlés szerint kizsírozhatjuk és lisztezhetjük a formát) Ezután takarjuk le egy konyharuhával, majd szobahőmérsékleten 30 perc alatt kelesszük újra.
  6. A megkelt tésztát ezután kenjük le felvert egész tojással. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 35-40 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél takarjuk le a kalácsot alufóliával, hogy sütés közben a teteje nehogy nagyon megbarnuljon, megégjen. (Én légkeverésnél 170 fokon, 35 percig sütöttem)
  7. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen. Tálalás előtt, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A tésztája foszlós, és nagyon finom a váltakozó töltelékkel.

Diós töltelék

  1. A diós töltelék hozzávalóit keverjük össze, figyelve arra, nehogy túl lágy legyen a massza.

Mákos töltelék

  1. A mákos töltelék hozzávalóit keverjük össze, figyelve arra, nehogy túl lágy legyen a massza.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x10
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 106
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...