r
Nosalty Logó

Pottyantós gyümölcsös lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vtimi
Pottyantós gyümölcsös lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1031 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 6187 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    156 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    851 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 1031 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    204.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6112.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1604 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    2613 mg
  • Nátrium
    1359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1002.1 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    935.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    787 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5107 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 6187 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackot megmossuk, félbe szedjük, a magját kivesszük. Ízlés szerint kicsit le lehet cukrozni.
  2. A sütőt előmelegítjük (légkeveréses 150 fok).
  3. 2 doboz kefírt beleöntünk egy tálba.
  4. Mindkét kefíres dobozt kimossuk, szárazra töröljük
  5. A kefírhez keverünk két kefíres doboznyi cukrot, 3 tojást, a vaníliás cukrot.
  6. Lassan hozzákeverünk egy kefíres doboz olajat, majd 4 kefíres doboz lisztet és a sütőport. Alaposan kikeverjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük az egészet.
  8. Belepottyantjuk a felezett barackokat, húsával lefelé, és a sütőbe toljuk. Kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Tűpróbát csináljunk közben, és félidőben felvehetjük a sütőt 170 fokra.
  9. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9057
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 18.

Ajánló

Szerintem egy jó, laktató leves után (pl. gulyásleves) kiváló desszert, és jól is lakunk.:) De uzsira is nagyon megfelelő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ismerősömnél kóstoltuk, a nem nagyon sütis kisfiamnak is annyira ízlett, hogy a receptet már kértem is.:) Véleményem szerint más gyümölcsökkel is érdemes megpróbálni, de most a sárgabaracknak van idénye. A tésztája nagyon könnyű, mégis laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...