r
Nosalty Logó

Póréhagymás-füstölt sajtos lepény

5,0

1 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
tekovacs
Póréhagymás-füstölt sajtos lepény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

554
Kalória
14.4g
Fehérje
37.4g
Szénhidrátok
38.9g
Zsír
95g
Víz
165.9g
Koleszterin
1.9g
Rost
3.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    95 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    311.4 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4442.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    2187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    759.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2015 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3037 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6070 micro
Összesen 4434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát összegyúrjuk a hozzávalókkal, és fóliába csomagolva kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Elkészítjük a tölteléket. Vékonyra szeljük a vöröshagymát, felkarikázzuk a póréhagymát és olívaolajon megpároljuk.
  3. Közben a sütőt is előmelegítettük.
  4. Kinyújtjuk a tésztát, és kibélelünk vele egy kivajazott, kerek piteformát. Villával megszurkáljuk.
  5. Egy tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, mustárt és a fűszerkeveréket. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a párolt hagymát és az apró kockára vágott füstölt sajtot. (Egy evőkanál búzadarát vagy zsemlemorzsát elkeverhetünk benne, hogy "tartása legyen" sülés után.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29

Egyszerű a története: végre vettem egy szép fehér pitesütőt. Az édességekből túl sok volt mostanában, gondoltam valami sós tésztával avatom fel. Sikerült! Ez a pite isteni finom. :) Lásd: Főzzünk a családnak, Alexandra Kiadó, 2011.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!