r
Nosalty Logó

Póréhagymás-füstölt sajtos lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
tekovacs
Póréhagymás-füstölt sajtos lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    555.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    311.4 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4442.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    2187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    729 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2015 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3037 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6070 micro
Összesen 4434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát összegyúrjuk a hozzávalókkal, és fóliába csomagolva kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Elkészítjük a tölteléket. Vékonyra szeljük a vöröshagymát, felkarikázzuk a póréhagymát és olívaolajon megpároljuk.
  3. Közben a sütőt is előmelegítettük.
  4. Kinyújtjuk a tésztát, és kibélelünk vele egy kivajazott, kerek piteformát. Villával megszurkáljuk.
  5. Egy tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, mustárt és a fűszerkeveréket. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a párolt hagymát és az apró kockára vágott füstölt sajtot. (Egy evőkanál búzadarát vagy zsemlemorzsát elkeverhetünk benne, hogy "tartása legyen" sülés után.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4588
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 12.

Ajánló

A tölteléket variálhatjuk pl. olivabogyóval, bab és fokhagyma, plusz füstölt szalonna keverékkel, kolbászdarabkákkal, füstölthaldarabkákkal stb. Kinek mi ízlik. Az eredeti recept kecskesajtot ajánlott, de nekem csak karaván sajt volt éppen. Ezzel is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Póréhagymás-füstölt sajtos lepény
tekovacs 91 recept

Egyszerű a története: végre vettem egy szép fehér pitesütőt. Az édességekből túl sok volt mostanában, gondoltam valami sós tésztával avatom fel. Sikerült! Ez a pite isteni finom. :) Lásd: Főzzünk a családnak, Alexandra Kiadó, 2011.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...