Póréhagymás burgonyaleves Pimkie konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Pimkie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
281
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
2255
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1061.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 833 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 112.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 424 micro
Összesen
281
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 58.5 g
Zsír
-
Összesen 131.7 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8495.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 830 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 732 mg
-
Nátrium 6663 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 896.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 551 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 398 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1854 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3395 micro
Összesen
2255
kcal
- 4% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 181 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy nagy lábosban kis lángon megolvasztjuk a vajat, majd megpároljuk a felkarikázott póréhagymát. (Vigyázzunk, hogy ne égjen meg.)
- Adjuk hozzá a felkarikázott burgonyát, a tejet, az alaplevet és egy kevés aprított snidlinget.
- Lefedve, lassú tűzön, időnként megkeverve kb. 1 órán keresztül főzzük.
- A keményítőt elkeverjük a vízzel, belecsorgatjuk a levesbe. (Közben folyamatosan kevergessük, nehogy csomós legyen.) A sót, a frissen őrölt borsot és a kakukkfüvet is hozzáadjuk a leveshez. Botmixerrel pürésítjük.
- A bacont feldaraboljuk (én eleve felkockázottat vettem), egy teflonos serpenyőben megpirítjuk.
- Snidlinggel és a pirított baconnel tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 459
- Feltöltés dátuma: 2013. december 20.
Ajánló
Levesgyöngy is finom hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pimkie
53 recept
Laktató téli krémleves.