r
Nosalty Logó

Póréhagyma vagy spárga torta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kikker
Póréhagyma vagy spárga torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3827 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1225 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    123 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    299.4 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7349.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    3999 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1588 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3684 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7418 micro
Összesen 3827 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát összegyúrjuk, és újra vékonyra kinyújtjuk. Kibéleljük vele a tepsit úgy, hogy a szélei lelógjanak.
  2. Ha spárgával készítjük, akkor a spárgát megtisztítjuk, 2-3 cm hosszúságú darabokra vágjuk, és 1 l sós vízben megfőzzük.
  3. A szalonnát megpirítjuk, és összekeverjük a leszűrt spárgával. (A spárga levéből krémlevest készíthetünk.)
  4. Ha póréhagymával készítjük, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Mélyebb palacsintasütőben vagy wokban 2 kanál olajat felhevítünk, megpirítjuk benne a szalonnát, majd rátesszük a hagymát, kb. 5 percig dinszteljük.
  5. A tojásokat egy lábasban felverjük a tejszínnel, sóval, borssal.
  6. A tésztára tesszük a hagymát vagy spárgát, ráöntjük a tojásmasszát, szépen elrendezzük a tetején a sajtot, vigyázva ráhajtjuk a tészta széleit, és 30-40 perc alatt barnára sütjük.
  7. Kicsit hagyjuk megdermedni, utána kivehetjük a formából és szeletelhetjük, akár a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 973
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 07.

Ajánló

Ilyen formában a gyermekeim bármilyen zöldséget elfogyasztanak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik kedvenc belga receptem, amit diákkoromban tanultam. Remekül lehet variálni, mindenféle zöldség mehet bele. Vendégvárónak is kitűnő. Melegen, hidegen, előételként, főételként salátával egyformán ajánlott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...