r
Nosalty Logó

Pizzás minicsiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizzás minicsiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

szósz

töltelék

Összesen 547 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

szósz

töltelék

Összesen 2185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

szósz

töltelék

Összesen 249 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1676.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    11691 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 547 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    391 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6706.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    4475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    291 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    1512 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    46765 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 2185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5369 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

tészta

szósz

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a kézmeleg tejben 1-1 csipet só és liszt mellett. ~10 perc után a liszthez adagoljuk az összes többi hozzávalót, és szorgos munkával egy normál állagú kelt tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és 1 órán át kelesztjük.
  2. A kelesztés közben összekeverjük a pesztót a paradicsommal, a ketchuppal és az oreganoval, vagy azonos mennyiségű pizzás/mexikói fűszerkeverékkel. Apróra vágjuk a bacont, a párizsit, hozzáadjuk a sajt felét és 1 evőkanálnyit a pesztós szószból.
  3. A tésztát először a szósszal kenjük meg teljesen, majd a tölteléket is rendezzük el rajta. Hosszabb oldalánál fogva óvatosan tekerjük fel, mint egy rétest. Vágjuk kétujjnyi szeletekre, és fektessük sütőpapírral bélelt tepsire: ~8-12 darab lesz a tekercsből.
  4. Előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük, 10 perc után kivesszük, megkenegetjük tejjel a csigák oldalát, rászórjuk a sajt másik felét, és további 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1622
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 16.

Ajánló

Ha megmaradt, 1-1 kis kupac szósszal díszíthetjük: a sütés közben, sajtszórás után tegyünk rá 1-1 kávéskanállal, nagyon finom lesz, és egészen mély sötétvörös színűre fog sülni; ahogyan az a képen is látható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Másféle töltelékkel láttam az elkészítését ezeknek a minicsigáknak, aztán arra jutottam, hogy tulajdonképpen ebbe is mindent bele lehet pakolni, amit találunk a hűtőben, úgy mint a hétfő esti "ó, elfelejtettünk vásárolni" fajtájú melegszendvicsekbe. Kicsit hosszadalmasabb ugyan elkészíteni, ellenben a melegszendóval ez másnap is fogyasztható! Az ügyesen kombinált alapanyagokkal rendkívül íncsiklandó finomságot készíthetünk, vagy valóban felhasználva a hűtőben fellelhető (és még ehető!) csemegéket, bátran össze konyha-malackodhatunk valami egészen jót.

Hozzávalók

tészta

szósz

töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...