r
Nosalty Logó

Pizza kinguci konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
kinguci1983
Pizza kinguci konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

800
Kalória
29.6g
Fehérje
86.6g
Szénhidrátok
36.2g
Zsír
172.2g
Víz
61.5g
Koleszterin
5.1g
Rost
5.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3196 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3139.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    2373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    172.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.6 g

Zsír

  • Összesen
    144.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12557.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1401 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    9491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    346.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    688.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 3196 kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, hozzáöntjük a 2,5 dl vizet, olajat, megszórjuk sóval, és rugalmas tésztát gyúrunk, amíg a kezünktől el nem válik.
  2. Nem kelesztjük, hanem egyből kinyújtjuk, és a kivajazott-lisztezett, vagy sütőpapíros formába tesszük (én a gáztepsibe szoktam) úgy, hogy pereme is legyen.
  3. Így kelesztjük 1 jó óráig.
  4. Közbe a parizert felkockázzuk, akárcsak a hagymát - ha teszünk bele - (bár a tetejére karikázva is jó). Majd a 2 dl vízzel az alapot megcsináljuk (ha idetesszük a hagymát, akkor azért azt pici olajon pirítsuk le a parizer előtt). Pici olajban lepirítjuk a parizert, majd felöntjük a vízzel, elkeverjük ezzel az alappal. Két perc alatt kész is.
  5. A megkelt tésztát - ha nem akarjuk, hogy vastag legyen - ha kisül, a peremén kívül jól nyomkodjuk le a kezünkkel. Ezután ráöntjük ezt a parizeres-alapot.
  6. Mehet a sütőbe 180 fokon, 30 percig sütjük, ezután kivesszük, megszórjuk a sajttal, majd még öt percre visszatesszük.
  7. Ha kész, én ezt kilenc fele szoktam vágni. Természetesen lehet bővíteni mindennel, amit a fantázia elbír.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Úgy ettem volna egy pizzát még húszas éveim elején, de pénz az nem volt rá. Édesanyámtól elkértem a pizzatészta receptjét, és megnéztem, mi van otthon. Így lett azóta, hogy sokszor megcsinálom hó végén, vagy csak úgy.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!