r
Nosalty Logó

Pizza 23. - feta sajtos, lilahagymás

5,0

2 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Pizza 23. - feta sajtos, lilahagymás
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

844
Kalória
26.5g
Fehérje
87g
Szénhidrátok
43.6g
Zsír
211.1g
Víz
8.9g
Koleszterin
4.7g
Rost
8.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 844 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 4221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 210 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2289.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    1910 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    211.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 844 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    132.7 g

Zsír

  • Összesen
    218.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11445.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1030 mg
  • Nátrium
    9552 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    435.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1055.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    230 micro
  • Likopin
    9047 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 4221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    448 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy csésze langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Kimérjük a 2 csésze lisztet egy tálba.
  3. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, oregánót, olajat és még egy pohár langyos vizet.
  4. Megdagasztjuk a tésztát. (Ha túl keménynek gondoljuk, tegyünk még hozzá kis langyos vizet. Ha túl hígnak, akkor még kevés lisztet.)
  5. Jól belisztezzük a tészta alatt és a tetejét is. Letakarjuk és kb. 1 óra hosszat kelesztjük.
  6. Közben felkarikázzuk a kolbászt és a hagymát.
  7. Egy gáztepsit bekenünk olajjal, beleöntjük a pizzatésztát.
  8. Kis nyújtófa és a kezünk segítségével, tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  9. A ketchupot, piros aranyat, pizzakrémet, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, borsot, sót összekeverjük kis tálban.
  10. Belereszeljük a vöröshagymát. Ezzel is összekeverjük. Pikáns szószt kapunk.Vagy ezt készítjük el:Pizzaszósz házilag Iluska konyhájából
  11. Rákenjük a tésztánk tetejére.
  12. Rápakoljuk a kolbászt, kukoricát, a karikára szeletelt lilahagymát.
  13. A feta sajtot rászórjuk, a füstölt sajtot ráreszeljük.
  14. A sütőt begyújtjuk, a tepsit egyből be is toljuk.
  15. Kb. 25-30 perc elteltével megnézzük, és akkor jó, mikor a tésztánk alja már világosbarnás színű.
  16. Ha megsült, tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A nővérem szakács, ő tanított meg erre az isteni pizzatésztára. Mióta (sok-sok éve) ismerem ezt a tésztát, soha nem kellett  venni az üzletben, sőt az nem is ilyen finom. A lányom is imádja, mikor egy leves mellé pizzát sütök.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!