r
Nosalty Logó

Pissaladiére 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pissaladiére 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A feltéthez

A tésztához

A tepsi kenéséhez

A díszítéshez

Összesen 650 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A feltéthez

A tésztához

A tepsi kenéséhez

A díszítéshez

Összesen 2604 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A feltéthez

A tésztához

A tepsi kenéséhez

A díszítéshez

Összesen 153 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1993.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    1532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 650 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    135.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7973.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    839 mg
  • Nátrium
    6128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1111.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 2604 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A feltéthez

A tésztához

A tepsi kenéséhez

A díszítéshez

Elkészítés

A feltéthez

  1. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót.
  2. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, 6-8 perc pihentetés után hozzákeverjük az olajat, jól bedagasztjuk a tésztát és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tésztára valót. A megtisztított hagymát vékonyan felszeleteljük, és a felforrósított vaj és olívaolaj keverékén 1 evőkanál kakukkfűvel, fedő alatt 30-40 perc alatt krémesre pároljuk. (Sózni nem szükséges, mert a szardella és az olajbogyó elég sós.)
  4. Egy 40X29 cm nagyságú, alacsony falú tepsit vékonyan kiolajozunk, a megkelt tésztát egyenletesen elosztjuk benne. A tésztára simítjuk a krémes hagymát. A szardellából vékony csíkokat vágunk, amelyeket rács alakzatban a hagymára fektetünk. A négyzetek közepére egy-egy olajbogyót fektetünk.
  5. Megszórjuk a maradék kakukkfűvel. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  6. Amikor elkészült, friss kakukkfűvel megszórhatjuk.
  7. Négyzet alakúra szeleteljük, melegen kínáljuk, de hidegen is fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x29
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5574
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kenyérsütésből maradt nyers tésztának a hasznosítására az idők folyamán világszerte jobbnál jobb ételek születtek. Attól függően, hogy hol készítik, és mi kerül a tésztára – a teljesség igénye nélkül – hívhatják: töki pomposnak, langallónak, kenyérlángosnak, pizzának, tarte flambée-nek, pfannkuchen-nek vagy akár pissaladiére-nek. A pissaladiére karamellizált hagymával, szardellával és fekete olajbogyóval gazdagon megrakott lepény, amelyet francia pizzának is hívnak. Ez az elnevezés is utal eredetére, hiszen olasz közvetítéssel került francia földre az 1300-as évek elején, a pápák avignoni fogságának idején. Avignonban „marasztalt” V. Kelemen pápának római szakácsa készítette vigaszul a hagymás lepényt. Ezt a lepényt Franciaország déli részén, Provance közelében a mai napig készítik. Az olajbogyós, szardellás ízesítés és jellegzetes négyzetrácsos díszítés a franciáknak köszönhető. A recept a Kifőztük 6. számában jelent meg. Az újság ingyenesen letölthető innen.

Hozzávalók

A feltéthez

A tésztához

A tepsi kenéséhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...