Piskótatekercs kakaós krémmel helenától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta tészta
-
83g tojás104 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
35g rétesliszt127 kcal
Kakaós krém
Csokoládémáz
Összesen
904
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta tészta
-
330g tojás415 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
140g rétesliszt510 kcal
Kakaós krém
-
100g porcukor387 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
68 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
16g rum37 kcal
Csokoládémáz
Összesen
3617
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
Piskóta tészta
-
31.1g tojás39 kcal
-
13.2g cukor51 kcal
-
13.2g rétesliszt48 kcal
Kakaós krém
-
9.4g porcukor36 kcal
-
9.4g vaj68 kcal
-
2.8g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
1.5g rum3 kcal
Csokoládémáz
Összesen
340
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 45.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 392 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 680.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 321 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.5 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 77.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 375 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 370 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 443 micro
Összesen
904
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 69 g
Zsír
-
Összesen 182.5 g
-
Telített zsírsav 102 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1569 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2723.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 341 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 370 mg
-
Foszfor 1283 mg
-
Nátrium 532 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 437.8 g
-
Cukor 300 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 309.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1502 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 1040 mg
-
Retinol - A vitamin: 1481 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1772 micro
Összesen
3617
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
340
kcal
Hozzávalók
Piskóta tészta
-
6 db tojás
-
14 dkg cukor
-
14 dkg rétesliszt
Kakaós krém
-
10 dkg porcukor
-
10 dkg vaj
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 ek rum
Csokoládémáz
Elkészítés
Piskóta tészta
- A tojásokat a cukorral habosra felverjük mixerrel.
- Hozzáadjuk a lisztet.
- Papírral kibélelt mélyebb tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük.
- Még forrón kivesszük, egy tiszta konyharuhára fektetjük. Lehúzzuk a papírt róla, felcsavarjuk, majd visszatekerjük, megszabadítjuk a konyharuhától. Felcsavarjuk a piskótát és kihűtjük. Időnként forgassuk meg, mert különben leragad. Kihűtve megkenjük kémmel.
Kakaós krém
- A vajat és a porcukrot kikeverjük, hozzáadjuk a kakaót és az 1 egész, de friss tojást meg a rumot. Habosra keverjük, majd megkenjük a kihűlt tekercset, óvatosan feltekerjük.
Csokoládémáz
- A vajat mikróban megolvasztjuk, hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét, szép simává keverjük, majd bevonjuk a tekercset.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 154
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 88
- Össznézettség: 71375
- Feltöltés dátuma: 2014. január 16.
Ajánló
Forró késsel szeleteltem, így egy kicsit megolvadt a krém is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
helena26
458 recept
Ez a recept nagyon régóta a tulajdonomban van. Már nem is tudom honnan szereztem, ez volt a legelső sütemény, amit életemben megsütöttem. Nagyon jó bevált recept, csakis ezt sütöm, a tölteléken néha változtatok. Ha csak gyorsan szeretnénk süteményt sütni, akkor ez kimondottan alkalmas, lekvárral megkenni, elég megszórni porcukorral, ami még előnyére válik, hogy még sütőpor sem kell bele, és mégis finom könnyű, szinte habos a tészta állaga.