Piskótás dobos szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
"Inom"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
8g méz25 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
17g tej9 kcal
-
1g szalalkáli0 kcal
A karamell krémhez
-
17g finomliszt61 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
83g víz0 kcal
-
83g tej47 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
6 kcal
A vaníliás krémhez
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
8g víz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
Az összeállításhoz
-
46 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
4 kcal
Összesen
2017
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
50g méz152 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g tej56 kcal
-
7g szalalkáli0 kcal
A karamell krémhez
-
100g finomliszt364 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
500g víz0 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A vaníliás krémhez
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
48g víz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
Az összeállításhoz
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
23 kcal
Összesen
12101
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
10.7g finomliszt39 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
1.1g méz3 kcal
-
1.2g tojás1 kcal
-
2.1g tej1 kcal
-
0.1g szalalkáli0 kcal
A karamell krémhez
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
10.7g víz0 kcal
-
10.7g tej6 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
A vaníliás krémhez
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
4.3g vaj31 kcal
-
4.3g porcukor16 kcal
-
12.8g tej7 kcal
A piskótához
-
7g tojás9 kcal
-
4.3g porcukor16 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
Az összeállításhoz
-
2.1g sárgabaracklekvár6 kcal
-
4.3g habtejszín12 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
Összesen
256
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 88.8 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1483.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 480 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 509 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 277.1 g
-
Cukor 159 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 192.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 753 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 741 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 308 micro
Összesen
2017
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 170.4 g
Zsír
-
Összesen 532.7 g
-
Telített zsírsav 316 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 149 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 2557 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8900.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 386 mg
-
Kálcium 2879 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 3051 mg
-
Nátrium 2241 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1662.6 g
-
Cukor 956 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1153.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4520 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 324 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 1217 mg
-
Retinol - A vitamin: 4445 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 910 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1848 micro
Összesen
12101
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 11.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
256
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
10 dkg cukor
-
2 ek méz
-
1 db tojás
-
1 dl tej
-
7 g szalalkáli
A karamell krémhez
-
10 dkg finomliszt
-
30 dkg cukor
-
0.5 l víz
-
0.5 l tej
-
20 dkg vaj
-
1 csomag vaníliás cukor
A vaníliás krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
20 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
6 dl tej
A piskótához
-
6 db tojás
-
20 dkg porcukor
-
6 ek víz
-
1 csomag sütőpor
-
12 evőkanál finomliszt
Az összeállításhoz
-
5 ek sárgabaracklekvár
-
2 dl habtejszín
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- A tészta anyagait összegyúrjuk, öt részre osztjuk, és tepsi hátán vékonyra kinyújtjuk, majd kisütjük.
- A karamellkrémhez a cukrot világosra pirítjuk, hozzáöntjük a vizet, felolvasztjuk a karamellt. Ezután beleöntünk 2 dl tejet, ha forr, hozzáöntjük a maradék tejben elkevert lisztet, és folytonos keverés közben sűrűre főzzük.
- Ha kihűlt, habosra kavarjuk a vajjal.
- A lapokat ezzel a krémmel töltjük meg.
- A vaníliás krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, a vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
- A piskótát miután kisütöttük, még melegen kettévágjuk, és egyenként megkenjük lekvárral, és feltekerjük, majd felszeleteljük.
- Az ötlapos tésztánkat megkenjük a vaníliás krém felével, ráfektetjük szorosan a piskóta szeleteket, és a maradék krémmel befedjük.
- A tejszínt felverjük 1 ek kakaóporral, majd a tészta tetejére simítjuk.
- Sütés hőfoka: 155 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 261
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 31
- Össznézettség: 33185
- Feltöltés dátuma: 2013. február 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
"Inom"
70 recept
Ez a recept is a Rozáliáé. Amikor ezt készítettem, elég sürgető volt, így csak három lapot sütöttem, valamint én 30x35-ös tepsimérettel dolgoztam (a recept 25x35-ös méretre van megadva). Macerás egy kissé, és mindent összevetve nem is olyan olcsó, de megéri. Ne hagyjunk ki semmit, mert szükséges hozzá a két krém, és az édességét a lekvár savanykás íze kissé tompítja. A piskóta elég, ha simán 6 tojásból készül, vagyis csak egy tekercset készítünk. Kb 1 cm-es szeletekre vágva elég az egész sütire, s még így is elég magas szeleteink lesznek.