r
Nosalty Logó

Piskótás dobos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Piskótás dobos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A karamell krémhez

A vaníliás krémhez

A piskótához

Az összeállításhoz

Összesen 2017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A karamell krémhez

A vaníliás krémhez

A piskótához

Az összeállításhoz

Összesen 12101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A karamell krémhez

A vaníliás krémhez

A piskótához

Az összeállításhoz

Összesen 256 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1483.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    480 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.1 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    741 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 2017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    170.4 g

Zsír

  • Összesen
    532.7 g
  • Telített zsírsav
    316 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8900.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    2879 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    3051 mg
  • Nátrium
    2241 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1662.6 g
  • Cukor
    956 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1153.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4520 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    1217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4445 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1848 micro
Összesen 12101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamell krémhez

A vaníliás krémhez

A piskótához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta anyagait összegyúrjuk, öt részre osztjuk, és tepsi hátán vékonyra kinyújtjuk, majd kisütjük.
  2. A karamellkrémhez a cukrot világosra pirítjuk, hozzáöntjük a vizet, felolvasztjuk a karamellt. Ezután beleöntünk 2 dl tejet, ha forr, hozzáöntjük a maradék tejben elkevert lisztet, és folytonos keverés közben sűrűre főzzük.
  3. Ha kihűlt, habosra kavarjuk a vajjal.
  4. A lapokat ezzel a krémmel töltjük meg.
  5. A vaníliás krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, a vajat habosra kavarjuk a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
  6. A piskótát miután kisütöttük, még melegen kettévágjuk, és egyenként megkenjük lekvárral, és feltekerjük, majd felszeleteljük.
  7. Az ötlapos tésztánkat megkenjük a vaníliás krém felével, ráfektetjük szorosan a piskóta szeleteket, és a maradék krémmel befedjük.
  8. A tejszínt felverjük 1 ek kakaóporral, majd a tészta tetejére simítjuk.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 261
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 33115
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept is a Rozáliáé. Amikor ezt készítettem, elég sürgető volt, így csak három lapot sütöttem, valamint én 30x35-ös tepsimérettel dolgoztam (a recept 25x35-ös méretre van megadva). Macerás egy kissé, és mindent összevetve nem is olyan olcsó, de megéri. Ne hagyjunk ki semmit, mert szükséges hozzá a két krém, és az édességét a lekvár savanykás íze kissé tompítja. A piskóta elég, ha simán 6 tojásból készül, vagyis csak egy tekercset készítünk. Kb 1 cm-es szeletekre vágva elég az egész sütire, s még így is elég magas szeleteink lesznek.

Hozzávalók

A tésztához

A karamell krémhez

A vaníliás krémhez

A piskótához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...