r
Nosalty Logó

Pischinger szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Pischinger szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

1636
Kalória
9g
Fehérje
132g
Szénhidrátok
124.3g
Zsír
15.5g
Víz
59.8g
Koleszterin
9.9g
Rost
98.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 1636 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 6540 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 570 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    124.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1636 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    497.3 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    697 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2738 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2591 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1761 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 6540 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    5.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 570 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukorra annyi vizet öntünk, hogy épp ellepje. Feltesszük forrni, legfeljebb egyszer kavarjuk, hogy a cukor le ne égjen! Közepes szálpróbáig főzzük, ez kb. 7 perc.
  2. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, a csokit, beleszitáljuk a kakaót, összekeverjük, fémtálcára borítjuk, kihűtjük. (Jó sűrű palacsintaszerű az állaga, kicsit sűrűbb nem baj.)
  3. Ha kihűlt, robotgéppel simára keverjük benne a margarint.
  4. A krémmel vékonyan megtöltjük az ostyalapokat (mint a nápolyi). Egy maroknyi krémet meghagyunk.
  5. Egy órára fagyasztóba tesszük vagy éjszakára hűtőbe.
  6. Másnap vagy egy óra múlva felszeleteljük, nekem 8 db lett.
  7. A meghagyott krémből habzsákkal az egyik végükre hosszúkás díszeket nyomunk.
  8. A tortabevonót vízgőz felett felolvasztjuk, az olajjal csomómentesre keverjük. Rácsra helyezzük a szeleteket, és a csokival bevonjuk őket.
  9. Kicsit még hagyjuk pihenni tálalás előtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 7 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

A férjem kedvenc sütijéről van szó, túl gyakran nem készítem, mert kicsit macerás. Természetesen azért néha kedvezek neki, mert jó ember. Ezt a sütit a cukrász fiamtól tanultam, készséggel megmutatta, hogy engem maceráljanak az elkészítéséért. Az anyák ezt észre sem veszik! Igaz?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!