r
Nosalty Logó

Pischinger szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Pischinger szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

1636
Kalória
9g
Fehérje
132g
Szénhidrátok
124.3g
Zsír
15.5g
Víz
59.8g
Koleszterin
9.9g
Rost
98.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 1636 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 6540 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 44% Zsír

A tésztához

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 570 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    124.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    648 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 1636 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    497.3 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    203 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2164.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    697 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2738 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2591 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1761 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 6540 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 44% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    5.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 570 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukorra annyi vizet öntünk, hogy épp ellepje. Feltesszük forrni, legfeljebb egyszer kavarjuk, hogy a cukor le ne égjen! Közepes szálpróbáig főzzük, ez kb. 7 perc.
  2. Levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, a csokit, beleszitáljuk a kakaót, összekeverjük, fémtálcára borítjuk, kihűtjük. (Jó sűrű palacsintaszerű az állaga, kicsit sűrűbb nem baj.)
  3. Ha kihűlt, robotgéppel simára keverjük benne a margarint.
  4. A krémmel vékonyan megtöltjük az ostyalapokat (mint a nápolyi). Egy maroknyi krémet meghagyunk.
  5. Egy órára fagyasztóba tesszük vagy éjszakára hűtőbe.
  6. Másnap vagy egy óra múlva felszeleteljük, nekem 8 db lett.
  7. A meghagyott krémből habzsákkal az egyik végükre hosszúkás díszeket nyomunk.
  8. A tortabevonót vízgőz felett felolvasztjuk, az olajjal csomómentesre keverjük. Rácsra helyezzük a szeleteket, és a csokival bevonjuk őket.
  9. Kicsit még hagyjuk pihenni tálalás előtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 7 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

A férjem kedvenc sütijéről van szó, túl gyakran nem készítem, mert kicsit macerás. Természetesen azért néha kedvezek neki, mert jó ember. Ezt a sütit a cukrász fiamtól tanultam, készséggel megmutatta, hogy engem maceráljanak az elkészítéséért. Az anyák ezt észre sem veszik! Igaz?

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!