r
Nosalty Logó

Piros bogyók zabpelyhes tésztában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
én kicsi konyhám
Piros bogyók zabpelyhes tésztában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 357 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    216.4 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1905.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.8 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1794 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1759 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 4287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mirelit gyümölcsöt egy tésztaszűrőben hagyjuk kiengedni és lecsöpögni. A 30 cm átmérőjű, cakkos szélű gyümölcstorta formát kikenjük vajjal vagy margarinnal, és kiszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
  2. Először összeállítjuk a száraz keveréket: liszt, zabpehely, sütőpor, átszitált porcukor, ezeket összekeverjük. A hideg vajat vagy margarint kb. 1X1 cm-es kis kockákra vágjuk olyan módon, hogy közben mindig bele legyen forgatva a lisztes keverékbe. Majd elmorzsoljuk a lisztes keverékben. Dolgozzunk gyorsan, hogy ne melegedjen fel a vaj vagy margarin.
  3. 2 tojássárgáját villával kissé felverünk, majd hozzáadjuk a gyümölcsös joghurtot. Így adjuk a lisztes-vajas keverékhez. Kézzel szép sima tésztát dagasztunk. Néhol látszódhat benne a vaj, de itt is az a lényeg, hogy gyorsan végezzük a műveletet, nem szabad nagyon megpuhulni a zsiradéknak.
  4. A tésztát két részre osztjuk, az egyik legyen kb. 885 g, a másik 250 g. A nagyobb cipót lisztezett deszkán 36 cm-es átmérőjű, kör alakúra nyújtjuk, és a nyújtófa segítségével a formába tesszük. A forma mélyedéseibe óvatosan belenyomkodjuk. Ha nem volt szép szabályos, kör alakú a nyújtás, akkor előfordul, hogy valahol nem fog felérni a forma pereméig, ez nem baj, pótoljuk ki a másik cipóból a hiányos részeket, vagy ahol túlér a peremen, onnan szedjük le, és oda ragasszuk, ahol hiányzik
  5. Ha kibéleltük tésztával a formát, akkor meghintjük egy evőkanál zabpehellyel. Az időközben kiolvadt vegyes gyümölcsöt kissé kinyomkodjuk, majd eloszlatjuk a tésztán. Újra meghintjük zabpehellyel. A kisebb cipót is kinyújtjuk, ezt 30 cm átmérőjű körré formázzuk, és nyújtófa segítségével befedjük vele gyümölcsöt. Ha túllógna a formán a tészta, akkor azt vágjuk le, vagy egyszerűen tenyerünkkel nyomjuk a forma széléhez, és távolítsuk el a fölösleget. A forma széle elég éles ehhez a művelethez.
  6. A maradék tojásfehérjét villával kissé verjük fel, és kenjük be vele a tésztát. Villával jó sok helyen szurkáljuk meg a tésztatetőt. Az esztétika kedvéért ezt én körkörös alakban szoktam végezni.
  7. Közepes hőmérsékleten, középső bordamagasságon kb. 50 percig süssük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor takarjuk le egy sütőpapírral. Sajnos további jó tanácsokat a sütéshez nem tudok adni, mert mindenkinek más a sütője, az a lényeg, hogy lassan süssük. A formában hagyjuk kihűlni. Na jó! Én már langyosan szoktam szeletelni, mert annyira finom, ellenállhatatlan illata van.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1044
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piros bogyók zabpelyhes tésztában
én kicsi konyhám 13 recept

Szeretjük a gyümölcsös pitéket. Ezt a tésztát én kísérleteztem ki, mert kevesebb lisztet akartam használni, mint egyébként az ehhez hasonló omlós tésztákhoz szoktunk. A zabpelyhet nem én töröm, hanem olyat veszek, ami nem egész szemeket tartalmaz. Ezt jelzik a csomagoláson.  Sütés közben is már mennyei az illata, szerintem a gyümölcsjoghurttól. Készülhet tavasszal friss gyümölcsből is, csak az a baj, hogy nem egyszerre érnek a piros bogyósok, eper, málna, ribizli, áfonya, meggy... stb. Fogadjátok szeretettel, jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek