r
Nosalty Logó

Pirított tészta zöldségekkel

4,5

8 ÉRTÉKELÉS22 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pirított tészta zöldségekkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

625
Kalória
20.9g
Fehérje
112.9g
Szénhidrátok
10.2g
Zsír
251.7g
Víz
-
Koleszterin
9.9g
Rost
13g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3664 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    3030 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    251.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1284 micro
  • β-karotin
    3009 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 625 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14655.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    320 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    1308 mg
  • Nátrium
    12120 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1006.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    448 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1522 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5136 micro
  • β-karotin
    12036 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 2496 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    283 micro
  • β-karotin
    664 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. A spagettit sós vízben kifőzzük, leöblítjük, leszűrjük.
  2. Míg a víz felforr, megtisztítjuk a zöldségeket. A hagymafejeket négyfelé, majd a negyedeket keresztben csíkokra vágjuk. A répát kettévágjuk, majd hosszában vékonyan felszeleteljük, és a szeleteket vékony csíkokra vágjuk (Julienne-re.) A káposztát is először hosszában kettévágjuk, majd keresztben vékony csíkokra szeleteljük.
  3. Az edény méretétől függően egyszerre vagy kétszerre készítjük el: wokba vagy nagy átmérőjű, kissé magasabb falú serpenyőbe olajat öntünk, és magas hőfokon a hagymát kissé átpirítjuk addig, míg éppen hogy üvegesedni kezd.
  4. Beletesszük a répát és a káposztát, és együtt pirítjuk tovább addig, míg a zöldségek az olajban kissé megpirulnak. (A káposzta színe megváltozik, üvegessé kezd válni.)
  5. Rátesszük a kifőtt spagettit, meglocsoljuk a szójaszósszal, és együtt pirítjuk tovább, míg a szójamártás egyenletesen eloszlik rajta.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Nagyon szeretjük a thai és kínai étteremben kapható pirított tésztát. Az ott ízleltek alapján készítettem, nagyon finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!