r
Nosalty Logó

Pirított sertésmáj Mártiti konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mártiti
Pirított sertésmáj Mártiti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3841 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    54.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    59 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    747 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16287 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16255 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 480 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    436.3 g

Zsír

  • Összesen
    174.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    6115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10214.1 g
  • Cink
    117 mg
  • Szelén
    1059 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    469 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    5977 mg
  • Nátrium
    1779 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    2163.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130294 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    520 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    623 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    308 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4356 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130040 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    2718 micro
  • β-crypt
    501 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1938 micro
Összesen 3841 kcal
  • 15% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4364 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    86 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát kockára vágjuk. A zsírban üvegesre dinszteljük. A májat csíkokra vágjuk. Rátesszük a hagymára, fehéredésig pirítjuk.
  2. Fokhagymatörőn átnyomjuk a fokhagymákat, a májra tesszük. A fűszereket is hozzáadjuk, kivéve a sót és a törtpaprikát. A paradicsomot és a zöldpaprikát rászeljük. Kevés vízzel felöntjük, nem kell, hogy ellepje.
  3. Fedő alatt pároljuk lassú lángon, de nem szabad túlfőzni, mert bekeményedik a máj. Ellenőrizzük közben többször is az állagát. Amikor már majdnem kész, rátesszük a törtpaprikát is. Nekem kb. fél óra alatt ez a mennyiség általában átpuhul.
  4. Legutoljára megadjuk a savát, tetszés szerint sózzuk. Aki szereti az erőset, csípőset, az szelhet bele erős paprikát is. Nálunk krumplifőzelékkel esszük, ez a feltét a főzelékhez. Leggyakrabban főtt krumplival tálalják.
  5. Mindenkinek jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6357
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pirított sertésmáj Mártiti konyhájából
Mártiti 4 recept

Én nem szoktam beáztatni tejbe a májat, igyekszem megbízható helyről friss, fiatal májat vásárolni. A trükköm csak annyi, hogy lefagyasztom főzés előtt. Akkor is, ha 2 nap múlva el akarom készíteni. 1-2 esetet kivéve omlós, puha májat sikerült főznöm eddig a 30 év alatt, ami szerintem nem is annyira rossz arány. :)  Mindenesetre javaslom, hogy áztassa be mindenki, aki biztosra akar menni. Abból baj nem lehet. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk