r
Nosalty Logó

Pirított hagymás-tojásos tészta sült csirkemájjal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Pirított hagymás-tojásos tészta sült csirkemájjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1018 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6097 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1716.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    781 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3213 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 1018 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    271.4 g

Zsír

  • Összesen
    339.6 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    4190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10297.4 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    826 mg
  • Kálcium
    1072 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    4501 mg
  • Nátrium
    3198 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1958.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    19331 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    94 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    441 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4687 micro
  • Kolin:
    2788 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19276 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    104 micro
  • Likopin
    211 micro
  • Lut-zea
    2567 micro
Összesen 6097 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 fej hagymát nagyon apróra vágunk vagy reszelünk, és a vajban megsütjük. Megszórjuk liszttel, és felengedjük a tejszínnel, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, és jól összeforraljuk. Félretesszük, és a bacont vékony csíkokra vagy kockákra felszeleteljük.
  2. Még 2 fej hagymát vékonyan felkarikázunk.(én gyalultam)
  3. Forró olajban megpirítjuk a bacont, hogy ress legyen (ha kell több adagban), majd kiszedjük, és ebben az olajban megpirítjuk a lisztben megforgatott hagymakarikákat is. Ropogósra sütjük, de vigyázzunk hamar túlsül, és kesernyés lesz.
  4. Feltesszük a tészta főzéséhez a vizet, és amíg megfő majd a tésztánk, egy fél hagymát négy részbe vágunk, és fokhagymákkal forró olajban kicsit megforgatjuk őket, majd mellédobjuk a megtisztított, leszárított csirkemájakat.
  5. Fél percig sütjük, majd megforgatva, kb. 5 percig lefedve, megpirítjuk. Kiszedjük az zsiradékból, és megsózzuk, borsozzuk, tálalásig melegen tartjuk.
  6. Ha tészta kész, felverjük a tojásokat a tejföllel, kicsit megsózzuk, és hozzákeverjük a hagymás, tejszínes mártást is.
  7. A tésztát kevés olajon átforrósítjuk, ráöntjük a tojásos keveréket, és többször átkeverve sütjük, amígkicsit megszilárdul atojás is.
  8. Akkor a sült hagymakarikákból morzsolunk össze (kb. felét), ez két tenyér között jól bevált :), és a tésztához keverjük.
  9. Ekkor már az éheseknektálalhatjuk is, megszórjuk a pirított szalonnával, hagymakarikákkalésfejes salátávalkínáljuk.Már így is nagyon finom.
  10. Aki kibírja a máj elkészüléséig, a tésztát ugyanúgy adjuk, a máj alá szedhetünk a vele sült hagymákból is.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7173
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 09.

Ajánló

Egy próbát megér. A szalonna elhagyható, de nagyon megdobja az ízeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudom, mi adta az ihletet, hogy ezt kipróbáljam, de nem bántam meg. Önmagában a tészta is elmegy főételnek, de a kisördög nem hagyott nyugodni, hogy valami még jó lehet mellé. A máj nagyon illett hozzá, és így kiadósabb fogás, bár...tuti nem fogyis. Kicsit macerásnak tűnik, de jól össze lehet hangolni a műveleteket. Nekem tovább tartott a megadott időknél, de közben találtam ki, hogy mi is kerekedik ebből. Már jobban átlátom, és összejön ez rövidebb idő alatt is, mint elsőre.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...