Pirított hagymás-tojásos tészta sült csirkemájjal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Geleva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
83g fusilli tészta309 kcal
-
142g vöröshagyma52 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
92g tojás115 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
-
35 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
42g bacon164 kcal
-
88g csirkemáj105 kcal
Összesen
1018
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g fusilli tészta1855 kcal
-
850g vöröshagyma309 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
550g tojás692 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
250g bacon983 kcal
-
528g csirkemáj628 kcal
Összesen
6097
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
15.5g fusilli tészta58 kcal
-
26.4g vöröshagyma10 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
17.1g tojás21 kcal
-
6.2g tejföl12 kcal
-
6.2g főzőtejszín8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
0.7g napraforgó olaj7 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
7.8g bacon30 kcal
-
16.4g csirkemáj20 kcal
Összesen
189
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 45.2 g
Zsír
-
Összesen 56.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 698 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1716.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 750 mg
-
Nátrium 533 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 326.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 3222 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 781 micro
-
Kolin: 465 mg
-
Retinol - A vitamin: 3213 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 35 micro
-
Lut-zea 428 micro
Összesen
1018
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 271.4 g
Zsír
-
Összesen 339.6 g
-
Telített zsírsav 145 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 115 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 4190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10297.4 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 826 mg
-
Kálcium 1072 mg
-
Vas 76 mg
-
Magnézium 580 mg
-
Foszfor 4501 mg
-
Nátrium 3198 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 480.1 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1958.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 19331 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 94 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 441 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 15 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 99 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4687 micro
-
Kolin: 2788 mg
-
Retinol - A vitamin: 19276 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 556 micro
-
β-crypt 104 micro
-
Likopin 211 micro
-
Lut-zea 2567 micro
Összesen
6097
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 600 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 598 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
189
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg fusilli tészta
-
5 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
10 db tojás
-
2 dl tejföl
-
2 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
3 ek napraforgó olaj
-
25 dkg bacon
-
12 db csirkemáj
Elkészítés
- 2 fej hagymát nagyon apróra vágunk vagy reszelünk, és a vajban megsütjük. Megszórjuk liszttel, és felengedjük a tejszínnel, fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, és jól összeforraljuk. Félretesszük, és a bacont vékony csíkokra vagy kockákra felszeleteljük.
- Még 2 fej hagymát vékonyan felkarikázunk.(én gyalultam)
- Forró olajban megpirítjuk a bacont, hogy ress legyen (ha kell több adagban), majd kiszedjük, és ebben az olajban megpirítjuk a lisztben megforgatott hagymakarikákat is. Ropogósra sütjük, de vigyázzunk hamar túlsül, és kesernyés lesz.
- Feltesszük a tészta főzéséhez a vizet, és amíg megfő majd a tésztánk, egy fél hagymát négy részbe vágunk, és fokhagymákkal forró olajban kicsit megforgatjuk őket, majd mellédobjuk a megtisztított, leszárított csirkemájakat.
- Fél percig sütjük, majd megforgatva, kb. 5 percig lefedve, megpirítjuk. Kiszedjük az zsiradékból, és megsózzuk, borsozzuk, tálalásig melegen tartjuk.
- Ha tészta kész, felverjük a tojásokat a tejföllel, kicsit megsózzuk, és hozzákeverjük a hagymás, tejszínes mártást is.
- A tésztát kevés olajon átforrósítjuk, ráöntjük a tojásos keveréket, és többször átkeverve sütjük, amígkicsit megszilárdul atojás is.
- Akkor a sült hagymakarikákból morzsolunk össze (kb. felét), ez két tenyér között jól bevált :), és a tésztához keverjük.
- Ekkor már az éheseknektálalhatjuk is, megszórjuk a pirított szalonnával, hagymakarikákkalésfejes salátávalkínáljuk.Már így is nagyon finom.
- Aki kibírja a máj elkészüléséig, a tésztát ugyanúgy adjuk, a máj alá szedhetünk a vele sült hagymákból is.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7173
- Feltöltés dátuma: 2011. április 09.
Ajánló
Egy próbát megér. A szalonna elhagyható, de nagyon megdobja az ízeket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Geleva
100 recept
Nem tudom, mi adta az ihletet, hogy ezt kipróbáljam, de nem bántam meg. Önmagában a tészta is elmegy főételnek, de a kisördög nem hagyott nyugodni, hogy valami még jó lehet mellé. A máj nagyon illett hozzá, és így kiadósabb fogás, bár...tuti nem fogyis. Kicsit macerásnak tűnik, de jól össze lehet hangolni a műveleteket. Nekem tovább tartott a megadott időknél, de közben találtam ki, hogy mi is kerekedik ebből. Már jobban átlátom, és összejön ez rövidebb idő alatt is, mint elsőre.:)