r
Nosalty Logó

Pirított gombás Holstein szelet

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Szega
Pirított gombás Holstein szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 621 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2486 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    858.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 621 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.6 g

Zsír

  • Összesen
    195.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3434.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1964 mg
  • Nátrium
    598 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1104.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    303 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    958 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1038 micro
Összesen 2486 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Jobb hatást érhetünk el, ha egy éjszakára bepácoljuk. A hússzeleteket szükségszerűen kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk (vagy steak fűszersóval beszórjuk), majd egy jól zárható edénybe fektetjük. Zúzott fokhagymával (egy gondolatnyi vizet adjunk a fokhagymához, úgy könnyebb kenegetni) és egy kis mustárral bekenjük a hússzeletek mindkét oldalát, rétegenként hagymakarikákat teszünk rá, és olajat csepegtetünk a húsra. Kész is a gyors olajos pácunk.
  2. A gombákat meghámozzuk, megmossuk, és felszeleteljük közepes cikkekre. A mennyiség soknak tűnhet, de a gomba nagyon sok vizet veszít főzés közben. Egy közepes hagymát finomra vágunk, olajon megdinsztelünk, majd rádobjuk a gombát, megvárjuk, míg levet ereszt, sózzuk, borsozzuk, és rászórjuk a majorannát. Amikor bebarnult, félrerakjuk.
  3. A húst hirtelen kisütjük egy serpenyőben, ha le tudjuk fedni, akkor 2-3 forgatás után kicsit pároljuk is, így zaftosabb marad. A végén a hagymakarikákat is kisütjük a serpenyőben.
  4. A gombát a húsra tornyosítjuk, kisütjük hozzá a tükörtojást, és ezt is rátesszük, majd mellé a hagymakarikákat.
  5. Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8854
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 21.

Ajánló

Ha a pácot nem nézzük, akkor nagyon hamar meg tudjuk csinálni. Ízletes, egyszerű vacsora az egész családnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Részben véletlenen alapszik a recept. Ahol ettem, ott úgy emlékeztem, hogy gomba is van a tojás alatt. A családban így mindenkinek jobban ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...