r
Nosalty Logó

Pingvinek kakaós krémmel töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pingvinek kakaós krémmel töltve
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 530 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6363 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 530 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    402.4 g
  • Telített zsírsav
    265 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3224 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    899 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.4 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1723 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1689 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 6363 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 507 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tálba szórjuk a darált kekszet, a porcukrot, a kókuszreszeléket és a puha vajjal jól eldolgozzuk.
  2. Beledolgozzuk a rumaromát, annyi tejet adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. Kúpokat formázunk belőle (kb. 25 db).
  3. Az alját fakanállal kiszúrjuk és megtöltjük a kakaós krémmel, amihez simára keverjük a vajat a rummal, a kakaóporral és a porcukorral. A kész kúpokat rányomjuk a kerek kekszre és hűtőbe tesszük addig, amíg felolvasztjuk a csokit.
  4. Felolvasztjuk a fehér tortabevonót, pár csepp olajat adunk hozzá. Ebbe a csokiba mártjuk először a kúpokat. Hűtőbe rakjuk, míg megdermed.
  5. Addig felolvasztjuk a tortabevonót, olajat csorgatunk hozzá, elkeverjük.
  6. Jöhet az ügyeskedés!!! Kanál segítségével rácsorgatjuk a csokit, hogy pingvin külsőt kapjunk. Márthatjuk is félig a csokiba, ahogy könnyebb. Kis golyókat formázunk, egy picit kúposítjuk, ez lesz a csőre. Köröket lapogatunk és villa segítségével kiszúrjuk a talpát, a testhez nyomkodjuk. A szemeit fogpiszkáló segítségével csokiból készítjük (csokiba mártjuk a fogpiszkálót és a csőr fölé cseppentjük). Hűtőben dermesztjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12883
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mutatós édesség. Gyerekeim ovis farsangjára készítettem és nagy sikere volt!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...