r
Nosalty Logó

Pinata torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pinata torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

810
Kalória
11.4g
Fehérje
85.5g
Szénhidrátok
46.3g
Zsír
75.4g
Víz
230g
Koleszterin
3.1g
Rost
43.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 9718 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 355 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.6 g

Zsír

  • Összesen
    556.1 g
  • Telített zsírsav
    331 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8085.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    1724 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    3561 mg
  • Nátrium
    1755 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1026 g
  • Cukor
    522 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    904.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4476 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    1359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4400 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2140 micro
Összesen 9718 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 355 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját verjük fel a vajjal és a cukorral, amíg krémes állagot nem kapunk. Tegyük félre.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd adjuk hozzá a vajas keveréket, a vörösbort és az étcsokoládét.
  4. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd lassan, óvatosan keverjük hozzá a masszához.
  5. A tészta felét öntsük nem lyukas közepű kuglófformába, és helyezzük az előmelegített sütőbe fél órára. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a sütőből kivéve hagyjuk hűlni, mielőtt kivesszük a formából.
  6. A tészta másik felével ismételjük meg a folyamatot.
  7. Ha mindkét torta fél teljesen kihűlt, vágjuk le a tetején esetlegesen kipúposodó részeket, hogy két lapos felületet kapjunk. Majd kanállal óvatosan vájjunk mélyedéseket a tortákba. Nem kell a mélyedésnek túl nagynak lennie, vigyázzunk, nehogy kilyukadjon oldalt a sütemény!

Krémhez

  1. A krémhez verjük kemény habbá a tejszínt a vanília aromával. Nem szükséges cukrot hozzáadni, hiszen a tortában található édességek önmagukban elég édessé fogják tenni a tortát.
  2. Mielőtt összeillesztenénk a két tortafelet, töltsük meg jó púposan az alsó tortafél mélyedését édességekkel. A krémből kenjünk egy keveset a torta alsó felét képező kuglóf tetejére körbe, hogy ezáltal rátapadhasson a torta felső fele. Majd illesszük össze őket, hogy egy gömbalakot kapjunk.
  3. Végül borítsuk be a tortánkat a krémmel, szórjuk meg színes tortadísszel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A húgom 18. születésnapjára szerettem volna valami igazán meglepő tortát készíteni. Mivel imádja a cukorkákat, ezért úgy döntöttem, készítek neki egy Pinata tortát. A pinatát gyerekzsúrokon szokták használni, ez egy kerek vagy négyszögletű papírból készült tárgy, amit a gyerekek addig ütnek egy bottal, amíg az szét nem esik, és ekkor rengeteg cukorka és csokoládé hullik ki a közepéből. Tehát készítettem két kuglóf tésztát (mert az elég erős szerkezetű, hogy megtartsa a ránehezedő súlyt), melyeknek kivájtam a közepét, és abba került a sok-sok édesség, majd a két kuglófot összeillesztettem, hogy gömb alakot kapjak. Mivel ez a torta 18. születésnapra készült, ezért vörösbort tettem a tésztájába, de ez helyettesíthető például narancslével. Illetve elkészíthető bármilyen kuglóf tészta recept szerint. A torta elkészülésének a folyamatáról youtube-on találtok videót.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!