r
Nosalty Logó

Pinata torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pinata torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 9718 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 355 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    673.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 810 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.6 g

Zsír

  • Összesen
    556.1 g
  • Telített zsírsav
    331 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    165 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8085.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    1724 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    3561 mg
  • Nátrium
    1755 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1026 g
  • Cukor
    522 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4476 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    1359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4400 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2140 micro
Összesen 9718 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját verjük fel a vajjal és a cukorral, amíg krémes állagot nem kapunk. Tegyük félre.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd adjuk hozzá a vajas keveréket, a vörösbort és az étcsokoládét.
  4. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd lassan, óvatosan keverjük hozzá a masszához.
  5. A tészta felét öntsük nem lyukas közepű kuglófformába, és helyezzük az előmelegített sütőbe fél órára. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a sütőből kivéve hagyjuk hűlni, mielőtt kivesszük a formából.
  6. A tészta másik felével ismételjük meg a folyamatot.
  7. Ha mindkét torta fél teljesen kihűlt, vágjuk le a tetején esetlegesen kipúposodó részeket, hogy két lapos felületet kapjunk. Majd kanállal óvatosan vájjunk mélyedéseket a tortákba. Nem kell a mélyedésnek túl nagynak lennie, vigyázzunk, nehogy kilyukadjon oldalt a sütemény!

Krémhez

  1. A krémhez verjük kemény habbá a tejszínt a vanília aromával. Nem szükséges cukrot hozzáadni, hiszen a tortában található édességek önmagukban elég édessé fogják tenni a tortát.
  2. Mielőtt összeillesztenénk a két tortafelet, töltsük meg jó púposan az alsó tortafél mélyedését édességekkel. A krémből kenjünk egy keveset a torta alsó felét képező kuglóf tetejére körbe, hogy ezáltal rátapadhasson a torta felső fele. Majd illesszük össze őket, hogy egy gömbalakot kapjunk.
  3. Végül borítsuk be a tortánkat a krémmel, szórjuk meg színes tortadísszel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2393
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A húgom 18. születésnapjára szerettem volna valami igazán meglepő tortát készíteni. Mivel imádja a cukorkákat, ezért úgy döntöttem, készítek neki egy Pinata tortát. A pinatát gyerekzsúrokon szokták használni, ez egy kerek vagy négyszögletű papírból készült tárgy, amit a gyerekek addig ütnek egy bottal, amíg az szét nem esik, és ekkor rengeteg cukorka és csokoládé hullik ki a közepéből. Tehát készítettem két kuglóf tésztát (mert az elég erős szerkezetű, hogy megtartsa a ránehezedő súlyt), melyeknek kivájtam a közepét, és abba került a sok-sok édesség, majd a két kuglófot összeillesztettem, hogy gömb alakot kapjak. Mivel ez a torta 18. születésnapra készült, ezért vörösbort tettem a tésztájába, de ez helyettesíthető például narancslével. Illetve elkészíthető bármilyen kuglóf tészta recept szerint. A torta elkészülésének a folyamatáról youtube-on találtok videót.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk