Pillekönnyű torta gesztenyepüréből
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Orkat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
A piskótához:
-
14g tojás17 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
5 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
A gesztenyés krémhez:
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
4g rum10 kcal
-
63 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0g zselatin1 kcal
A tejszínes krémhez:
A tetejére:
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
13g gesztenyemassza22 kcal
Összesen
350
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
A piskótához:
-
165g tojás208 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
57 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
A gesztenyés krémhez:
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
50g rum116 kcal
-
300g növényi habtejszín753 kcal
-
16g víz0 kcal
-
2g zselatin7 kcal
A tejszínes krémhez:
-
25g porcukor97 kcal
-
600g növényi habtejszín1506 kcal
-
16g víz0 kcal
-
2g zselatin7 kcal
A tetejére:
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
150g gesztenyemassza269 kcal
Összesen
4194
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
A piskótához:
-
9.3g tojás12 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
A gesztenyés krémhez:
-
14.1g gesztenyemassza25 kcal
-
2.8g rum6 kcal
-
16.9g növényi habtejszín42 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
A tejszínes krémhez:
-
1.4g porcukor5 kcal
-
33.8g növényi habtejszín85 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
A tetejére:
-
2.8g étcsokoládé15 kcal
-
8.4g gesztenyemassza15 kcal
Összesen
233
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 282.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
350
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 70.1 g
Zsír
-
Összesen 244.5 g
-
Telített zsírsav 214 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 562 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3393.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 594 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1236 mg
-
Nátrium 1241 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 398.3 g
-
Cukor 146 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 184.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 436 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 766 micro
Összesen
4194
kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
A piskótához:
-
3 db tojás
-
6 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
2.5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
6 dkg finomliszt
A gesztenyés krémhez:
A tejszínes krémhez:
A tetejére:
Elkészítés
A piskótához:
- A sütőt melegítsük elő 160 fokra (alsó-felső sütés!). A piskótához a tojások fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd keverjük hozzá a tojássárgáját. Végül forgassuk bele a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet.
- A masszát simítsuk egy 22 cm átmérőjű tortaformába, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltünk. 160 fokos, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
- Amikor kész, hűtsük ki a piskótalapot, majd fektessük végső helyére - tortaállvány, tálca, stb. A tortaforma gyűrűjére szükség lesz, a segítségével tudjuk a krémet szépen a piskótára rétegezni.
A gesztenyés krémhez:
- A keverőgép segítségével keverjük simára a rummal/aromával a gesztenyemasszát, forgassuk bele az időközben kemény habbá vert tejszínhabot is, és a hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban meglangyosított zselatint is.
- Az így kapott krémet oszlassuk el egyenletesen a tortalap tetején, majd tegyük hűtőszekrénybe, míg a réteg megdermed.
A tejszínes krémhez:
- A tejszínhabos krémhez keverjük hozzá a porcukrot a kemény habbá vert tejszínhez, majd adjuk hozzá a hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban meglangyosított zselatint is.
- Ebből a krémből, 3-4 púpos evőkanállal tegyünk félre, illetve töltsük csillagcsöves nyomózsákba a díszítéshez. A maradék habot rétegezzük a gesztenyés krém tetejére, majd díszítsük habrózsákkal. Ezután tegyük a hűtőbe, hogy ez a réteg is megfelelően megdermedjen.
A tetejére:
- Tálalás előtt, éles kés segítségével, távolítsuk el a tortaforma gyűrűjét. A díszítéshez a maradék gesztenyemasszából lehet a torta tetejére reszelni, vagy bármilyen alakzatot formázni. Olvasztott étcsokoládéval lehet megkoronázni az amúgy is fenséges látványt.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2408
- Feltöltés dátuma: 2017. december 24.
Ajánló
Méltó helye lehet karácsonykor az ünnepi asztalon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Orkat
10 recept
Kisfiam 6. születésnapjára gesztenyetortát kért. A következő sütemény született: kakaós piskótalap, lágy gesztenyekrém, pillekönnyű tejszínhabos krém. Csak úgy olvad az ember szájában. Túlzás nélkül állíthatom, hogy páratlan!