r
Nosalty Logó

Pillekönnyű torta gesztenyepüréből

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Orkat
Pillekönnyű torta gesztenyepüréből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához:

A gesztenyés krémhez:

A tejszínes krémhez:

A tetejére:

Összesen 350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához:

A gesztenyés krémhez:

A tejszínes krémhez:

A tetejére:

Összesen 4194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához:

A gesztenyés krémhez:

A tejszínes krémhez:

A tetejére:

Összesen 233 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    244.5 g
  • Telített zsírsav
    214 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3393.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    1241 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.3 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 4194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A gesztenyés krémhez:

A tejszínes krémhez:

A tetejére:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra (alsó-felső sütés!). A piskótához a tojások fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd keverjük hozzá a tojássárgáját. Végül forgassuk bele a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet.
  2. A masszát simítsuk egy 22 cm átmérőjű tortaformába, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltünk. 160 fokos, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
  3. Amikor kész, hűtsük ki a piskótalapot, majd fektessük végső helyére - tortaállvány, tálca, stb. A tortaforma gyűrűjére szükség lesz, a segítségével tudjuk a krémet szépen a piskótára rétegezni.

A gesztenyés krémhez:

  1. A keverőgép segítségével keverjük simára a rummal/aromával a gesztenyemasszát, forgassuk bele az időközben kemény habbá vert tejszínhabot is, és a hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban meglangyosított zselatint is.
  2. Az így kapott krémet oszlassuk el egyenletesen a tortalap tetején, majd tegyük hűtőszekrénybe, míg a réteg megdermed.

A tejszínes krémhez:

  1. A tejszínhabos krémhez keverjük hozzá a porcukrot a kemény habbá vert tejszínhez, majd adjuk hozzá a hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban meglangyosított zselatint is.
  2. Ebből a krémből, 3-4 púpos evőkanállal tegyünk félre, illetve töltsük csillagcsöves nyomózsákba a díszítéshez. A maradék habot rétegezzük a gesztenyés krém tetejére, majd díszítsük habrózsákkal. Ezután tegyük a hűtőbe, hogy ez a réteg is megfelelően megdermedjen.

A tetejére:

  1. Tálalás előtt, éles kés segítségével, távolítsuk el a tortaforma gyűrűjét. A díszítéshez a maradék gesztenyemasszából lehet a torta tetejére reszelni, vagy bármilyen alakzatot formázni. Olvasztott étcsokoládéval lehet megkoronázni az amúgy is fenséges látványt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2434
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 24.

Ajánló

Méltó helye lehet karácsonykor az ünnepi asztalon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiam 6. születésnapjára gesztenyetortát kért. A következő sütemény született: kakaós piskótalap, lágy gesztenyekrém, pillekönnyű tejszínhabos krém. Csak úgy olvad az ember szájában. Túlzás nélkül állíthatom, hogy páratlan!

Hozzávalók

A piskótához:

A gesztenyés krémhez:

A tejszínes krémhez:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...