r
Nosalty Logó

Pillekönnyű torta gesztenyepüréből

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Orkat
Pillekönnyű torta gesztenyepüréből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához:

A gesztenyés krémhez:

A tejszínes krémhez:

A tetejére:

Összesen 350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához:

A gesztenyés krémhez:

A tejszínes krémhez:

A tetejére:

Összesen 4194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához:

A gesztenyés krémhez:

A tejszínes krémhez:

A tetejére:

Összesen 233 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    244.5 g
  • Telített zsírsav
    214 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3393.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    1241 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.3 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    766 micro
Összesen 4194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A gesztenyés krémhez:

A tejszínes krémhez:

A tetejére:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A sütőt melegítsük elő 160 fokra (alsó-felső sütés!). A piskótához a tojások fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd keverjük hozzá a tojássárgáját. Végül forgassuk bele a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet.
  2. A masszát simítsuk egy 22 cm átmérőjű tortaformába, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltünk. 160 fokos, előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
  3. Amikor kész, hűtsük ki a piskótalapot, majd fektessük végső helyére - tortaállvány, tálca, stb. A tortaforma gyűrűjére szükség lesz, a segítségével tudjuk a krémet szépen a piskótára rétegezni.

A gesztenyés krémhez:

  1. A keverőgép segítségével keverjük simára a rummal/aromával a gesztenyemasszát, forgassuk bele az időközben kemény habbá vert tejszínhabot is, és a hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban meglangyosított zselatint is.
  2. Az így kapott krémet oszlassuk el egyenletesen a tortalap tetején, majd tegyük hűtőszekrénybe, míg a réteg megdermed.

A tejszínes krémhez:

  1. A tejszínhabos krémhez keverjük hozzá a porcukrot a kemény habbá vert tejszínhez, majd adjuk hozzá a hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban meglangyosított zselatint is.
  2. Ebből a krémből, 3-4 púpos evőkanállal tegyünk félre, illetve töltsük csillagcsöves nyomózsákba a díszítéshez. A maradék habot rétegezzük a gesztenyés krém tetejére, majd díszítsük habrózsákkal. Ezután tegyük a hűtőbe, hogy ez a réteg is megfelelően megdermedjen.

A tetejére:

  1. Tálalás előtt, éles kés segítségével, távolítsuk el a tortaforma gyűrűjét. A díszítéshez a maradék gesztenyemasszából lehet a torta tetejére reszelni, vagy bármilyen alakzatot formázni. Olvasztott étcsokoládéval lehet megkoronázni az amúgy is fenséges látványt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2408
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 24.

Ajánló

Méltó helye lehet karácsonykor az ünnepi asztalon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiam 6. születésnapjára gesztenyetortát kért. A következő sütemény született: kakaós piskótalap, lágy gesztenyekrém, pillekönnyű tejszínhabos krém. Csak úgy olvad az ember szájában. Túlzás nélkül állíthatom, hogy páratlan!

Hozzávalók

A piskótához:

A gesztenyés krémhez:

A tejszínes krémhez:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...