r
Nosalty Logó

Pikáns uborkakígyó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pikáns uborkakígyó
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

vágás

szósz kikeverése

fűszerolaj készítése

Tálalás

Összesen 118 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

vágás

szósz kikeverése

fűszerolaj készítése

Tálalás

Összesen 356 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

vágás

szósz kikeverése

fűszerolaj készítése

Tálalás

Összesen 79 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 118 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 356 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

vágás

szósz kikeverése

fűszerolaj készítése

Tálalás

Elkészítés

vágás

  1. A megtisztított kígyóuborkát két evőpálcika közé fektetve, az egyik oldalát merőleges vágásokkal irdaljuk be, ameddig a pálcikák engedik -nem szabad teljesen felszelni, mert így szétesik- fél centinként haladva.
  2. Fordítsuk át a zöldséget, és ismételjük meg a folyamatot a másik oldalon is, de most 60 fokos szögbe állítsuk a pengét, és így ferdén szeljük fel, szintén nagyjából fél centiméterenként. A végeket nyugodtan vágjuk le.
  3. Finoman hintsük be sóval, és 10 percig pihentessük.

szósz kikeverése

  1. Az ecetet, a szójaszószt és a cukrot keverjük homogén szósszá.
  2. A gyömbért és a fokhagymát reszeljük le, és keverjük az ecetes szószhoz.

fűszerolaj készítése

  1. Egy edényben hevítsük fel az étolajat, majd amikor már éppen felforrósodott, dobjuk bele a csilipelyhet, esetleg néhány szem szecsuáni borsot. Oltsuk el alatta a tüzet.

Tálalás

  1. Az uborkát óvatosan fektessük csigaformában egy nagyobb tányérra, majd két merőleges vágással vágjuk 4 részre, hogy könnyebb legyen pálcikával fogyasztani.
  2. Öntsük rá a salátaszószt és a forró csiliolajat.
  3. Korianderzölddel, szezámmaggal és friss aprított csilipaprikával díszíthetjük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2198
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 23.

Ajánló

Egy többfogásos étkezés részeként érdemes tálalni egyéb húsos és zöldséges ételek és főtt rizs mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű uborkasaláta, különleges kínai tálalásban. Egyszerre látványos, pikáns és frissítő. Bárki számára könnyedén elkészíthető, egészséges és egyszerű ázsiai fogás.

Hozzávalók

vágás

szósz kikeverése

fűszerolaj készítése

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...