r
Nosalty Logó

Pikáns sütőtök rizottó - Sütőtökös rizottó 3.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Receptműves
Pikáns sütőtök rizottó - Sütőtökös rizottó 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1548 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    701 micro
  • β-karotin
    3550 micro
  • β-crypt
    2916 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 387 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2525.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    1748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1788 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2802 micro
  • β-karotin
    14200 micro
  • β-crypt
    11663 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1548 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    914 micro
  • β-crypt
    750 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Magházától és héjától tisztítsuk meg a tököt, majd vágjuk 2x2 cm-es kockákra.
  2. A hagymát, foghagymát, sonkát kockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.
  3. Serpenyőben, kevés olajon, csipet sóval üvegesre pároljuk a hagymákat, majd rátesszük a sonkát.
  4. Ha a sonka kezd sülni (világosodik), rátesszük a felkockázott tököt és átkevergetjük, majd ráöntjük a rizst, hozzáadjuk a kolbászt és ízesítjük ételízesítővel, borssal.
  5. Öntsük fel a rizses keveréket, először 5 dl vízzel, majd később, ha még nem puhult meg a rizs, a maradék 1-2 dl-t is öntsük hozzá.
  6. Fedő alatt, kis lángon pároljuk 25-30 percig, amíg a rizs megfő (5-10 percenként keverjük át és ellenőrizzük, van-e elég víz a rizsnek).
  7. Ha a rizs megfőtt, zárjuk el a lángot alatta és fedő alatt hagyjuk pihenni még 5 percig (felszívja a maradék nedvességet is).
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 25987
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 27.

Ajánló

A rizottó állaga akkor jó, ha a rizs megfőtt és egy kevéssé nedves állagú (ragacsos). A sóval óvatosan bánjuk a sonka önmagában is sós lehet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Sütőtök rajongó lévén számtalan felhasználási lehetőségét teszteltem már eme gyönyörűséges, óarany színű zöldségnek. Most már bizonyosan állíthatom, hogy az édes verziók (sütőtökös sütemények) kevésbé lettek kedveltek nálunk, mint a sós változatok serege. Újdonságként, mivel rizottót nem túl gyakran készítettem, kipróbáltam a sütőtök és a rizs párosítását, bevált. Abban biztos voltam az elkészítés kezdetekor, hogy a jó rizottóban a rizs omlósan puha és kellemesen szaftos, pont ilyennek képzeltem a tökéletes rizottót, felkerült a kedvencek közé :-)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...