Pikáns sajtos almás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
31g margarin224 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
13g xilit30 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
6g sajt22 kcal
A töltelékhez
-
2g vaj13 kcal
-
188g alma88 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
13g méz38 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Az elkészítéshez
-
3g búzadara11 kcal
-
5g tojásfehérje3 kcal
-
10g sajt35 kcal
Összesen
666
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
250g margarin1793 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
100g xilit240 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
50g sajt176 kcal
A töltelékhez
-
14g vaj100 kcal
-
1500g alma702 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
100g méz304 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Az elkészítéshez
-
24g búzadara86 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
80g sajt282 kcal
Összesen
5321
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
9.3g margarin67 kcal
-
14.8g finomliszt54 kcal
-
3.7g xilit9 kcal
-
0.7g tojássárgája2 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
1.5g tejföl3 kcal
-
1.9g sajt7 kcal
A töltelékhez
-
0.5g vaj4 kcal
-
55.7g alma26 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
3.7g méz11 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
Az elkészítéshez
-
0.9g búzadara3 kcal
-
1.5g tojásfehérje1 kcal
-
3g sajt10 kcal
Összesen
197
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 506.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.6 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 182.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 318 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
666
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 88.5 g
Zsír
-
Összesen 269.5 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 117 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 431 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4052.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 1239 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 1420 mg
-
Nátrium 974 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 661 g
-
Cukor 228 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1463.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2719 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 268 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 319 mg
-
Retinol - A vitamin: 2543 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1978 micro
-
β-crypt 162 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 695 micro
Összesen
5321
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
1 db tojássárgája
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
2 ek tejföl
A töltelékhez
Az elkészítéshez
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, és letakarva fél órára hűtőbe tesszük.
- A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kb. 38-40 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
- Egy nyújtófa segítségével egy vajjal kikent kapcsos tortaformába fektetjük úhy, hogy a szélei körben lelógjanak.
- A tésztát eligazgatjuk, aljára 2 ek búzadarát széthintünk, ami majd felszívja az almából kifolyó levet, így nem ázik el az alja, és megsül.
- Az almákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, cikkekre, majd kockákra vágjuk.
- Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobáljuk az almakockákat, rálocsoljuk a citromot, a héját, majd a mézet és a fűszereket, és 5 perc alatt fedő nélkül megpároljuk.
- Ezután az almát a búzadarával megszórt tésztára halmozzuk, a tészta széleit visszahajtogatjuk, hogy félig fedjék az almahalmot, és a tésztát megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és megszórjuk egy kevés sajttal (vérmérséklet szerint).
- A tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk hőlégkeverésen. 5 perc múlva lecsökkentjük a hőt 160 fokra, és további 40 perc alatt készre sütjük a süteményünket.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1949
- Feltöltés dátuma: 2012. június 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
A TV-Paprika reggeli adásában láttam ezt a receptet, melyet Nigel Slater mutatott be a mi okulásunkra. Én rögtön nagyon okos lettem, és alig vártam, hogy hazaérjek a munkából, máris ugrottam neki a feladatnak. Nem csalódtam a receptben. Este úgy degeszre ettem magam, hogy az már bűn. Isteni bűn.