r
Nosalty Logó

Pikáns sajtos almás pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Pikáns sajtos almás pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az elkészítéshez

666
Kalória
11.1g
Fehérje
82.6g
Szénhidrátok
33.7g
Zsír
182.9g
Víz
53.8g
Koleszterin
5.7g
Rost
28.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az elkészítéshez

Összesen 666 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az elkészítéshez

Összesen 5321 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az elkészítéshez

Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    182.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 666 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    269.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    431 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4052.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1420 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    661 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    1463.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2719 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2543 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1978 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    695 micro
Összesen 5321 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, és letakarva fél órára hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kb. 38-40 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
  3. Egy nyújtófa segítségével egy vajjal kikent kapcsos tortaformába fektetjük úhy, hogy a szélei körben lelógjanak.
  4. A tésztát eligazgatjuk, aljára 2 ek búzadarát széthintünk, ami majd felszívja az almából kifolyó levet, így nem ázik el az alja, és megsül.
  5. Az almákat meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, cikkekre, majd kockákra vágjuk.
  6. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, rádobáljuk az almakockákat, rálocsoljuk a citromot, a héját, majd a mézet és a fűszereket, és 5 perc alatt fedő nélkül megpároljuk.
  7. Ezután az almát a búzadarával megszórt tésztára halmozzuk, a tészta széleit visszahajtogatjuk, hogy félig fedjék az almahalmot, és a tésztát megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és megszórjuk egy kevés sajttal (vérmérséklet szerint).
  8. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk hőlégkeverésen. 5 perc múlva lecsökkentjük a hőt 160 fokra, és további 40 perc alatt készre sütjük a süteményünket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

A TV-Paprika reggeli adásában láttam ezt a receptet, melyet Nigel Slater mutatott be a mi okulásunkra. Én rögtön nagyon okos lettem, és alig vártam, hogy hazaérjek a munkából, máris ugrottam neki a feladatnak. Nem csalódtam a receptben. Este úgy degeszre ettem magam, hogy az már bűn. Isteni bűn.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!