r
Nosalty Logó

Pikáns réparagu pennével

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Pikáns réparagu pennével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1371 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1944 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7891 micro
  • β-karotin
    19393 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5492 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 686 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1876.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3888 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    713 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    38786 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10985 micro
  • Lut-zea
    1661 micro
Összesen 1371 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1311 micro
  • β-karotin
    3221 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    912 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répákat meghámozzuk, lereszeljük (nagy lyukú reszelőn).
  2. A fokhagymákat mozsárban összetörjük, és forró olívaolajon egy pillanatig pirítjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Összesütjük, enyhén megsózzuk, és hagyjuk, hogy a répa levet engedjen. Néha megkavarjuk, és körülbelül 3-4 percig sütjük. Majd hozzáadjuk a barna cukrot, és kevergetés mellett tovább pirítjuk a répát.
  3. Amikor a répa leve egy kissé elpárolgott, elsült, hozzáadhatjuk a konzerv paradicsomot. Fakanállal összezúzzuk a paradicsomokat, és összefőzzük a ragut.
  4. Borssal, bazsalikommal, kakukkfűvel ízesítjük. Addig főzzük, amíg az ízlésünknek megfelelően sűrű lesz a ragu.
  5. Mindeközben a pennét sós vízben kifőzzük.
  6. Tálaláskor adhatunk még hozzá feldarabolt nyers répát, aszalt paradicsomot, és reszelhetünk rá sajtot is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6440
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megkívántam a répát, és nálunk egy jó spagetti mindig jöhet. Rengeteg ételt készíthetünk még répából, és úgy gondolom, így a gyerekek és a válogatós felnőttek is szívesebben fogyasztják. Mellesleg pedig a sült vagy főtt répából jóval több béta-karotint hasznosítunk! Főzés közben pedig vidáman ropogtathatjuk a répát. Nem utolsó szempont ez sem. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...