r
Nosalty Logó

Pikáns paradicsomos olasz fehérbab

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marti48
Pikáns paradicsomos olasz fehérbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 779 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1558 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1909.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    652 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    804 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9521 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 779 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3818.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    810 mg
  • Foszfor
    1303 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1608 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    19041 micro
  • Lut-zea
    950 micro
Összesen 1558 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2438 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát hosszában kettévágjuk, majd szintén hosszában cikkelyekre vágjuk. A fokhagymát apróra kockázzuk, a paradicsomot szintén cikkelyekre szeljük. A babot szűrőbe öntjük, hideg víz alatt leöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
  2. A felhevített olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és lefedve puhára pároljuk. Ekkor beleöntjük a babot és a passzírozott paradicsomot.
  4. A tetejére tépkedjük a bazsalikomot, és összeforraljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 25228
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 14.

Ajánló

Remek előétel pl. fokhagymás, pirított bagettel, de köretnek is kiváló. Forrón, langyosan, avagy hidegen tálalható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns paradicsomos olasz fehérbab
Marti48 317 recept

Meglévő anyagokból, gyors vacsorát! E célból tallóztam egy kicsit főzős oldalakon, és ez a recept pontosan illett elképzelésemhez. Nagyon finom, friss étel, és ruck-cukk készen van. Egy natúr tonhalkonzerv tartalmát citrommal, borssal fűszerezve tálaltam mellé - perfekt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...